Lørdag 20. mars braker det løs. Årets NM går av stabelen i Bergen, og Tromsø Karateklubb har laget sitt klart. Hele åtte stykker skal representere klubben, dette inkludert fightere, lagledere og dommere.

Klubb- og lagleder sensei John-Åge Johnsen er optimist foran NM.

– Vi sender deltakere til Bergen for å jakte på medaljer. Alle som representerer klubben er gode nok for å nå helt til topps.

Ernst Pedersen (31 år) forteller at forberedelsene til NM har vært bra og at laget har fått en del ekstra økter i Dojoen.

– Sammen med de andre deltakerne har jeg fått skjerpet teknikken og kombinasjoner. I tillegg har jeg lagt ned en god del egentrening, som har bestått av løpeturer og styrketrening. Med tanke på at jeg gjorde comeback for bare ni måneder siden er formen veldig bra nå, noe som nok kommer fra stor motivasjon og tilretteleggingen fra TKK.

– Det er vanskelig å sette seg noen mål eller forventninger før NM, i og med at jeg deltar der for første gang. Det blir nok til at man må føle litt på nivået og ta det som det kommer. Men for å sitere en av mine gamle fotballtrenere som sa «vi er med for å ha det gøy, men ingenting er så gøy som å vinne». Det er vel mentaliteten jeg har, avslutter Ernst Pedersen.

Camilla Gundersen (20 år) er debutant til årets NM.
– Formen er så bra som jeg kan vente av meg selv.

– Jeg er veldig klar for dette.
– Jeg skal prøve så godt jeg kan.
– Jeg håper på å vinne en kamp eller to.

En annen debutant som også skal til NM er Kristian Skoglund (18 år).

– Forberedelsene har ligget på det fysiske og teknikken i fighten. Formen kunne vært bedre, men jeg tror at jeg klarer meg. Har hatt mye annet å gjøre som har tatt på energien.

– Mine egne forventninger til NM er at det er gode fightere der. Jeg forventer ikke å vinne så mye, jeg forventer å få testet mine egne evner på det nasjonale nivå.

Jhon Hansen (24 år) fikk bronsje i fjor i fullkontakt lettvekt. Han forteller at han føler seg godt forberedt. Har fått trent mye, både på klubbtreninger og egentreninger.

– Jeg var i god form også i fjor, men nå føler jeg meg mentalt bedre forberedt. Jeg har vært med på dette før og vet mer hva jeg går til.

– Man kan være uheldig og møte vinneren i første kamp. Slik er det med cupsystem. Jeg ser at det er en del nye navn på deltakerlista i år. Så muligheten er absolutt tilstede for å hevde seg i år.

Kristian Skog og sensei John-Åge Johnsen stiller som lagledere.

Klubbens dommer-representanter er sensei Erling Paulsen og sensei Bjørn Willumsen.

VI ØNSKER LAGET LYKKE TIL !!

4 Thoughts on “Tromsø Karateklubb klar for NM”

  • Dette blir et fantastisk stevne, det er 314 påmeldte til sammen i semikontakt WKF, semikontakt NKF Shobu Ippon Kumite og NKF Fullkontakt Karate regelverk. Første gang man arranger et samlet nasjonalt NM i alle forbundets offisielle regelverk på samme dag under samme tak. Vi gleder oss til å føle stemningen i Haukelandshallen. 🙂

  • Ja jobben som er gjort og som fortsatt gjøres i forberedelsene til NM er veldig bra, man får virkelig lyst til å delta. Jeg håper fortsatt spiriten er til stede også fra høsten av da jeg hadde tenkt å starte opp min karatesesong. Jeg ønsker deltagerne og dem som reiser med, lykke til – STÅ PÅ 🙂

  • NB: Trekning for fullkontakt kumite skal deles ut etter innveiingen på fredag kveld. Altså ingen oversikt over hvem som går mot hvem enda.

    Småoppdateringer vil komme på Facebook siden etterhvert fra mobiltelefonene våre, så kommer det en hovedartikkel her på webben i ettertid av stevnet. 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.