Kohai cup er en regional turnering spesielt designet for Vestlandsklubbene, som også er åpen for klubber i hele landet. Denne gang var Lørenskog Karateklubb, Høyanger Karateklubb, Fyllingen Karateklubb, Bergen Karateklubb, Bergen Karate & Kampsportklubb og Tromsø Karateklubb representert. I alt var det 41 deltakere.

Vi dro ned med håp om å få matche våre deltakere med utøvere fra andre klubber. Dessverre var det tynt i rekkene av utøvere i 13-14 årsklassen, slik at det nærmest ble et lite klubbmesterskap å regne både i den kampklassen og i kata.

Tromsø karateklubb hadde fem utøvere med: Odin Navas (15–17 år, mellomvekt), Brage Navas, Magnus Ryvoll Sivertsen, Magnus Leander Schjølberg og Erik Olsen (alle i 13–14 årsklassen, -55kg).

I kata var det én herre- og én dameklasse. I herreklassen var det seks utøvere, en fra Fyllingen karateklubb og resten fra vår klubb. Fyllingen tok en sølvmedalje hjem, mens Odin vant og Magnus R.S. tok henholdsvis gull og bronse.

I klassen 13-14 år, -55 kg, bestod klassen av fire fra Tromsø karateklubb og én fra Fyllingen. Erik Olsen slo Fyllingens representant i innledende runde. I semifinalen mellom Brage Navas og Magnus Schjølberg, vant Brage. I den andre semifinalen vant Magnus Sivertsen over Erik O. Magnus Schjølberg trakk det lengste strået i bronsefinalen, mens Magnus Sivertsen vant gull etter en batalje med Brage i finalen. Erik fikk dermed gå tre kamper, og de andre fikk gå to. Ei riktig god uttelling, og alle fikk kjenne på følelsen av å vinne en kamp. Erik har fått beskjed om å dra hjem og trene og spise seg opp noen kilo, mens de tre andre er tatt ut til NM. Trening og å få i seg sunn og næringsrik mat samt nok søvn og å (for)bli friske, vil også være deres fokusområde fremover.

Etter å ha gått av med seieren i kata, var Odin tent og klar til å gå kamp. Det var fem deltakere i hans klasse, alle fra andre klubber. Odin fikk walkover til semifinalen. Denne gikk han godt i, og avanserte til finalen mot Airidas Vaivaras fra Fyllingen karateklubb. Dessverre ble Fyllingengutten bokstavelig talt et lite hode for stort akkurat i denne kampen mot en småskadet og småsjuk Odin. Odin gikk likevel en bra kamp, og vant sølv.

Sensei Bjørn Willumsen og sensei Elisabeth Eriksen stilte som coacher. Vi var fornøyde med det vi så fra utøverne våre, og vi tar med oss hjem noen momenter vi kan få trent mer på. I tillegg fikk vi sett litt på oppvarmingsprogrammet vårt, selv om det ble forkortet på grunn av innsnevring i tid.

Når vi skal til NM mot slutten av mars tar vi med oss Robin og Ellisiv som da også har fylt 13 år. Vi håper utøverne klarer å (for)bli friske til da slik at de kan stille som den beste utgaven av seg selv. Det var en betenkt reiseleder/coach som hørte hoste fra tette lunger rundt frokostbordet, selv om utøverne selv hevdet å ha kommet seg fra feber og slikt i dagene før avreise. Det gikk jo bra resultatmessig likevel, og det får vi si viser styrke!

Tekst og bilde: Elisabeth Eriksen, sensei

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.