Helgen 3.–5. mai hadde våre finske venner sin årlige vårleir.

Første ble holdt i 2010 i Lieto som ligger litt nord for Åbo. Jeg hadde da også gleden av å instruere der. Om jeg ikke husker feil var dette min femte leir som instruktør hos dem, det har vært en spennende reise å få være med på.

De finske karate elevene har god spirit og de legger mye i treningen, har også sett flere av de over år, fulgt med i progresjonen de har hatt og det har vært spennende. Det er også fint å se at de etter hvert også har fått ei gruppe med barn på omkring 10 stykker, pluss at de er blitt flere instruktører som kan dra lasset.

Klubben hadde i år også gjort mye arbeid for at leiren skulle blir bra, og det ble den også. Vi hadde fine treningslokaler, de har gjort ei stor oppgradering med gulvet siden sist. Det nye i år var at alle treningene var i Lieto i klubbens dojo.

Det var i underkant av 20 deltakere blant de voksne og 10 barn som hadde ei egen trening. Risto hadde satt opp et hardt program med til sammen 8 økter inklusiv gradering og kamptest. Det ble undervist i basic, kihon, idogeiko og kumite, prøvde å ha et ekstra fokus på fotarbeid. Etter siste økt var alle veldig slitne og fornøyd kunne de vende hjem.

Vil til slutt si at det ikke er tvil om at de er viktig for karateelevene å få en sånn leir minst en gang i året, både for spirit og for å få impulser utenfra. Det å få flere treninger i løpet av en dag, kjenne at de blir slitne men bare jobber målrettet videre slik at de får tatt seg helt ut.

Var også svært hyggelig å se at min gamle venn Mika var tilbake i full trening.

Håper Risto i mange år fremover vil fortsette å gi elevene sine dette tilbudet, det fortjener de.

Til slutt vil jeg takke for den store gjestfriheten.

Reisehilsen fra
Sensei Bjørn Willumsen

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.