Årets sommerleir ble ledet av shihan Svein Dallavara (6. dan) fra Vadsø.

Vi som har drevet på med karate noen år kjenner shihan Svein Dallavara godt. Fra de første sommerleirene på begynnelsen av 80-tallet, både i Tromsø og sørpå. Vi har møtt han på utallige mesterskap rundt omkring, både som utøver, som dommer og som coach for utøvere fra sin egen klubb. De siste årene har vi stadig møtt han når han har coachet sin egen sønn, senpai Henning Dallavara.

Fokuset på årets sommerleir var

  • i stor grad kumite
  • effektiv utførelse av spark
  • kompakt og sterk kjerne/kamae dachi (kampstilling)
  • viktigheten av god form (styrke, bevegelighet, utholdenhet)
  • dynamisk bevegelighet
  • hurtighet
  • å jobbe med sine svake sider, for å forbedre disse

En komplett utøver ser helheten, alt henger i hop, fra basic, til kata, til kumite.

Alt dette er svært sentralt innen kyokushin karate. Er alltid bra og sunt å returnere til disse punktene slik at man ikke mister fokus.

Mange deltakere deltok på årets sommerleir. Dojoen vår var helt stappfull når treningene foregikk. Vi hadde i år deltakere fra Alta, Finnsnes, Harstad og fra Tromsø. Det er takknemlig å se at kyokushin karate forsetter å tiltrekke seg mange mennesker. Osu!

Shihan Svein Dallavara er en fenomenal god instruktør. Han ga oss mye, både av sine karatekunnskaper og av seg selv (humør, erfaring, sprell og morsomme historier). Dette ble veldig godt mottatt av oss som deltok.

Han inspirerte oss alle med sin imponerende fysiske form og bevegelighet. Han er et forbilde for både utøvere og instruktører!

Sommerleiren ble avsluttet med gradering. Graderingen var lang og hard. Resultatet fra graderingen er foreløpig ikke offentliggjort, mange venter nok spent på resultatet.

Osu!

Tekst: Sven Jonsson og Erling Paulsen
Bilder: Sven Jonsson

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.