Vinterleiren i Vadsø med hanshi Steve Arneil (77 år / 10. dan) er over, og deltakerne fra TKK har returnert med mange inntrykk.

Hanshi Steve Arneil i kjent positur

Vi ble svært godt tatt i mot av vertsklubben Vadsø karateklubb. I løpet av helgen ble det mange hyggelige treff med gamle kjente. Foruten oss fra Tromsø og Vadsø, deltok også utøvere fra Kirkenes og Lyngdal.

Kyokushin-utøverne fra IFK var veldig inkluderende, noe som fordrer til mer samarbeide på tvers av organisasjonene.

Det gjennomgående temaet for leiren var kihon (enkeltteknikker), idogeiko (teknikk i bevegelse), kata (mønster) og bunkai (bruk av teknikk f.eks i selvforsvar).

I høyt tempo ble vi drillet hardt. Det ble kjørt mengdetrening av lange kombinasjoner med kihon og kata, noe som var litt uvant og forholdsvis hardt, selv om teknikkene var kjente og tatt fra syllabus.

Underveis delte Arneil ut svært mye av sine kunnskaper om teknikkene og kataene; hvordan det skal gjøres og hvorfor. Veldig bra å ha med seg videre «på veien».

Man sitter igjen med et inntrykk av at Arneil mener at man bør etterstrebe å være en «komplett» karateka. Man bør ikke ekskludere eller overprioritere f.eks. kamp eller kata. Man bør heller prøve å ha lik innsats i alle disipliner som er helheten av karate.

Dette er slik han mente sosai Oyama ville vi skulle trene.

Tromsøgjengen sammen med hanshi

Vi fikk høre mange fasinerende historier og betrakninger. Hanshi fortalte historier fra sine yngre dager da han trente under Oyama. Den første tiden ble stilarten vår kun kalt «Oyama-karate». Arneil fortalte om hvordan han trente, hvem  han trente med og hvordan han forberedte seg til den store testen: «100-man kumite test». Fantastisk inspirerende å høre.

Osu! Hanshi Steve Arneil – en sann karatemester!

Osu! Vadsø karateklubb – for en super kyokushin-helg!

Hanshi Steve Arneil 10. dan kyokushinkai-karate

2 Thoughts on “Topp inspirasjon med hanshi Steve Arneil”

  • OSU! Fantastisk tur, inspirerende treninger med Hanshi Arneil og og en flott Kyokushin-gjeng. Gratulasjoner går også til Shihan Svein som fikk offisielt utdelt sitt graderings/»mestergrads»-diplom og dermed er Nord-Norges første og eneste Kyokushin-Shihan 😉

  • For de som fortsatt husker eller var medlem av TKK på 80-tallet, så var det som å ta en tidsmaskin – bare at egen kropp ikke var med på reisen! 😉

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.