På lørdag gikk årets Kyokushin Open av stabelen i Laksevåghallen i Bergen, og Tromsø karateklubb stilte med to deltakere og senpai Torfinn Larsen som dommer.

Marleen Gregusson i godt driv.
Hossein Ahmadi, gedan mawashi geri.

Det var dessverre nedgang i antall deltakere fra i fjor til i år, men stemningen var det likevel ingenting å si på. Det var også mange klubber representert, og en gjeng fra Sverige hadde også tatt turen. Stevnet var i år igjen svært godt avviklet, og det er lett å være deltaker på et såpass oversiktlig stevne.

Hossein og jeg ankom Bergen tidlig på fredag ettermiddag, og hadde dermed god tid til å komme på plass og slappe av litt før kveldens innveiing. Lørdag morgen bar det avsted til Laksevåghallen, hvor rutinemessig legekontroll og lagledermøte startet dagen. For meg var selvfølgelig alt dette nytt, siden jeg debuterte i fullkontakt (med KO) og dermed ikke hadde vært gjennom legesjekk før, og heller ikke hadde måttet ta rollen som lagleder før.

Stevnet begynte med juniorklassene, og nytt av året var at det også ble avholdt 13-14-årsklasser. Jeg var selvfølgelig helt i min egen verden på det tidspunktet, men jeg har fått med meg at juniorene fikk mye skryt av god innsats og høyt teknisk nivå.

Marleen (utøveren til høyre), dommer er sensei Sjur Vestlie.

Fra Tromsø var det jeg som var først ut, og i semifinalen skulle jeg møte Beathe Hegerland fra Haugesund karateklubb. Hun har heller ingen lang fartstid fra fullkontakt, så vi stilte sånn sett ganske likt. Jeg var så heldig å få ha senpai Steffen fra Ringerike KK som coach. Jeg har jo hatt noen økter med Hønefoss i det siste, så vi var ganske samkjørte og jeg dro god nytte av erfarenheten hans. Kampen gikk ganske greit, og var en veldig positiv førstegangsopplevelse for meg. Beathe sto på gjennom hele kampen, men jeg kjente at det var min kamp; jeg fikk styre og levere mange teknikker. Jeg vant derfor kampen uten forlengelse.

Neste kamp for meg var finalen, hvor jeg møtte Liva Lagestrand fra Bryne. Liva er mer vant med fullkontakt, så jeg var ganske spent før kampen. Og jeg møtte definitivt mye mer motstand fra Liva, og jeg måtte jobbe godt gjennom hele kampen. Hun satte mange teknikker, både slag og spark. Så vi vekslet mye teknikker, men min opplevelse var at mine teknikker jevnt over rammet mer, slik at jeg klarte å holde kontrollen gjennom kampen. Kampen ble avgjort etter første runde, og jeg fikk gleden av å få reise hjem med gullet.

Hossein og Jhon

I løpet av formiddagen dukket gode, gamle Jhon opp. For de som lurer på hvorfor dere ikke har sett han i klubben på en stund, er det fordi han for tida studerer i kriminalomsorgen og derfor bor i Bergen. Han gikk imidlertid fort fra tilskuer til sysselsatt, og tok gladelig på seg å coache Hossein.

Hossein fikk bare én kamp, men det var imidlertid en kamp hvor han måtte forsvare tittelen fra i fjor! I denne finalekampen møtte han erfarne Sten Jarle Pettersen fra Lyngdal karateklubb. Hossein var (som vanlig) lettere enn motstanderen sin, men det stoppet (som vanlig, det også) ikke Hossein! Begge gikk hardt ut med mange teknikker fra start, men for meg virket det som utøveren fra Lyngdal kanskje fikk lagt mest press i starten. Men etter hvert, når det første kruttet var brent hos begge, viste Hossein hvorfor han var best denne gangen også – fortsatte å bevege seg godt og satte mange gode kombinasjoner og rammende gedanspark – og tok seieren!

Jeg tror vi hadde en fin dag alle sammen, og rent utenom det kampmessige er det jo veldig trivelig å møte karatevenner på en lørdag med god stemning, mye karate (og skikkelig Bergen-vær).

– Marleen Gregusson

 

Kampreferat fra senpai Torfinn Larsen som var dommer på mesterskapet:

Hossein Ahmadi forsvarte tittelen

Kampfakta Hossain
Finalen i Hossains klasse: Fullkontakt med begrensninger.
I denne klassen var det bare to utøvere, slik at det ble kun finalekampen. En jevn kamp, med kriging fra start til slutt. Hossains motstander var litt større og tyngre, og virket fysisk sterk. Hossain brukte bevegelse og fart, og klarte å nøytralisere den litt større motstanderen. Ved kampslutt var det helt jevnt, men 4 mot 1 dommer mente at Hossain var den beste av de to.

Gratulere til Marleen!

Kampfakta Marleen
Fullkontakt kvinner
Første kamp var semifinalen, der Marleen møtte en utøver fra Haugesund. Marleen var overlegen helt fra start, der særlig en serie med lave gode shita tsuki slo motstanderen ut av matta flere ganger. Til slutt gav dette også en wasa ari som gjorde at Marleen vant denne kampen på poeng.

I finalen møtte hun en utøver fra Bryne med brunt belte. Bryne er kjent for mange gode fightere, så det var knyttet spenning til denne finalen. Kampen ble en slitekamp, der utøverne var forholdsvis jevne. Marleen vekslet med gode kombinasjoner der særlig mawashi gedan, og shita tsuki gav gode treffere. Ved kampslutt var dommerne overbevist om at det ikke var nødvendig å kjøre forlengelse, da fire dommere stemte for seier, mens en stemte for uavgjort.

Det er mange år siden Tromsø KK hadde en utøver i fullkontakt blant kvinnene, og med seier i begge kampene er det tydelig at det nå er en utøver fra Tromsø som kan hevde seg helt der oppe i den harde klassen. Alle de hundrevis av treningstimer hun har lagt ned, får hun igjen nå med å stå øverst på pallen i den hardeste konkurranseformen.

Tromsø karateklubb ønsker våre dyktige konkurranse-utøvere lykke til videre!

Referat fra mesterskapet på www.haukis.com

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.