Årets sommerleir i Tromsø ble nok en gang en suksess der over åtti utøvere fordelt på fem norske og fire russiske klubber deltok.

Shihan Yakunin (8. dan) viste særdeles god innsikt og instruerte bort mange gode momenter innen karate og kumite.

Shodan-kandidat Halgeir Ringjord i godt driv.

Alle som følger med på kyokushin-sport internasjonalt vet hvilket høyt nivå Russland er på. At sommerleiren i Tromsø skulle få besøk av lederen og hovedtreneren for det russiske Kyokushin-Union-forbundet er en bragd i seg selv.

Shihan Sergey Yakunin var særdeles gavmild når han delte ut sine kunnskaper om kyokushin-karate til leirens deltakere. Vi fikk grundig innføring i viktigheten av de ulike disipliner innen karate, at kunnskapsnivået var høyt hos han er det ingen tvil om.

Han var svært nøye på holdning, etikette, spirit, kiai og posisjon. Vi tror veldig mange av deltakerne har fått med seg mye god visdom på veien.

I år var vi svært heldig da vi fikk besøk av mange russiske kyokushin-utøvere. Det er tydelig at båndene mellom de tilhørende russiske klubbene og TKK blir sterkere for hvert år. Ingen tvil om at dette blir svært fruktbare allianser å bygge videre på i fremtiden.

Sensei vs. Sensei.

Søndag var det tid for gradering der alle kandidatene gjorde god innsats. Spesielt våre tre shodan-kandidater utmerket seg. De gjennomgikk en tradisjonell hard gradering der de ble drillet hardt i både teknikk, styrke og utholdenhet. Shodan-kandidatene og noen av de andre høyere graderte ble valgt ut til kumite-test på slutten. Her ble vi vitne til flere tøffe kamper. Leif Erling Svendsen avsluttet flere av sine siste test-kamper med Ippon. Imponerende!

Gratulere med det sorte beltet i kyokushin-karate:

  • Senpai Halgeir Ringjord
  • Senpai Tommy Ottesen
  • Senpai Leif Erling Svendsen

Osu!

 

Resultatene fra graderinga henger på oppslagstavla på innsiden av ytterdøra til TKK-dojo. 

Idogeiko: zenkutsu dachi jodan oi tsuki
Folksomt i dojoen #1.
Folksomt i dojoen #2.
Gruppebilde 67 stk.

  LAST NED GRUPPEBILDE I FULL STØRRELSE (2,5 MB JPG).

One Thought on “Storslått avslutning på karatesesongen”

  • Osu! Synd jeg ikke kunne være med, så ut som en helt fantastisk leir. Flott at det kom så mange. Gratulerer til de nye Senpais og god sommer til dere alle..

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.