Mesterskapet ble holdt 10. og 11. november i Toyama som ligger vel tre timers togtur fra Tokyo.

De beste i herreklassen

Det var påmeldt 160 deltakere fra 45 forskjellige land. Fra Norge var vi tre besøkende, Sissel Gundersen, Nina Kristiansen og meg selv. 

Det er alltid spennende å være på så store mesterskap. Særlig når man få komme helt inn mot matta og se kampene på nært hold. Det var et stort apparat i sving for å få det hele til å fungere. Gjennomføringen gikk stort sett greit, stevnet bar litt preg av at det var mange påmeldte som ikke møtte opp i første runde. Det var mange gode kamper å se, og noen som ikke var så bra. Det var gledelig å se at europeerne gjorde en så god figur både i dame og herreklassen. Hyggelig for svensken at Kevin Wiklund blei nummer tre. I finalen møttes regjerende verdensmester og en sterk spanjol med navn Jonatan Tinero, japaneren vant til slutt etter forlengelse.

Shihan Koi sammen med finalistene i dameklassen

I damer lettvekt blei det andreplass på ei fra Holland og fjerdeplass på ei fra Spania, de europeiske damene imponert med kraft og styrke. Åpen klasse damer blei det total japansk dominans, de tok alle medaljene.

Etter turneringen var det som seg hør og bør et dugelig sayonaraparty med god mat og drikke. Her fikk både utøvere, supporter og offisielle representanter delta. Det er ei trivelig og sosial avslutning på et stort mesterskap.

På Budoshop. Med på bildet er innehaveren og kona. Innehaveren er selv gammel kyokushin-mann.

Etter turneringen dro vi til Tokyo der fikk jeg endelig kommet meg til Budoshop som er en liten butikk som er spesialisert på budoutstyr. En spennende butikk som jeg anbefaler karateintesserte å besøke om de har mulighet. Etter at vi hadde handlet fikk vi te og japansk kake av innehaveren.

Budoshop-butikkens internettside.

Siste karateoppdraget på turen var et besøk på graven til Sosai Oyama, den er like ved Budoshop så vi stoppet der på vei tilbake. Var en spesiell opplevelse å være der, men jeg er glad for at vi fant den.

Sensei Bjørn Willumsen ved graven til sosai Oyama

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.