Sist helg var det vinterleir i Tromsø som ble ledet av senpai Steffen Haukedalen (landslagstrener NKO). Temaet var fullkontakt-karate, og foruten deltakelse fra TKK var det også med utøvere fra Finnsnes og Ringerike.

Fornøyd gjeng etter lørdagens andre økt.

For fjerde år på rad tok Senpai Steffen Haukedalen turen fra Ringerike til Tromsø for å være instruktør på «Arctic Kyokushin Kumite Camp». Som landslagstrener for NKO Norge har Steffen tonnevis med erfaring fra stevner og trening i inn- og utland som han deler på en gjennomtenkt og inspirerende måte. Godt oppmøte fra Tromsø Karateklubb samt en god håndfull av våre venner fra Finnsnes sørget for å skape gode sosiale rammer rundt treningene.

Fem intensive og lærerike treninger ble gjennomført. Hovedfokus for helga var drilling på teknikk og frekvens, samt hvordan man kan utvikle seg til å bli en mer intelligent fighter. Ofte ble russiske og ungarske fightere framhevet for sin tekniske og taktiske måte og fighte på. Et viktig moment som gikk igjen var at man ikke skal la motstanderen få siste ordet i trefningene, men svare raskt tilbake med offensive teknikker. En mye brukt metafor var at man skal gi motstanderen inntrykk av å ha stukket hånda inn i et vepsebol hver gang han angriper. Et par nye styrkeøvelser med partner ble det også tid til, spesielt godt huskes nok ”skinkeøvelsen”, krabbeøvelsene på lørdag og den mildt sagt sadistiske mageøvelsen som avslutta søndagstreninga.

Sak om treningsleiren på www.haukis.com

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.