Noen av medaljørene fra TKK. Eva Passas, Kristian Skog, Ernst M. Pedersen og Hosain Ahmadi.

Årets NNM er over og Tromsø Karateklubb kan innkassere gode resultater for hardt arbeide. TKK fikk to nordnorgesmestere, to sølv og to bronsje.


Arthur Vorontsov vant begge sine kamper.

Barn var først ut, her stilte TKK med to utøvere, Rebecca Bjørndalen (10 år) og Arthur Vorontsov (11 år). Rebecca møtte i sin første kamp Oscar Nergård fra Finnsnes. Rebecca startet best, hadde inne mange gode treffere, men fikk dessverre advarsel på grunn av slag mot hodet. I sin neste kamp møtte Rebecca Finnsnes-fighteren Mathilde Olsen. Denne kampen var også meget jevn. Arthur Vorontsov debuterte i dette mesterskapet. Han gikk også to kamper, og møtte i begge utøvere fra Finnsnes. Til tross for at han kun har trent i noen måneder viste han god kvalitet og vant begge sine kamper. Vi håper å se mye til Rebecca og Arthur i årene fremover.

Neste fra TKK  som skulle ut var Sindre Sandberg (13  år). Sindre fikk gå to kamper, mot Håkon Bye (Fana KK) og Aleksander Johansen (Finnsnes KK). Sindre viste fenomenal innsats og satset hardt fra første sekund. Klassen var veldig jevn og hard, og Sindre endte til slutt på 3. plass. TKK gratulerer med pokal og god innsats.

I neste juniorklasse stilte TKK med deltakerne Kent Ståle Fjellheim (14 år) og Tor-Erling Larsen (14 år). Disse to jobbet bra, klassen var også her jevn, og endte med at Kent Ståle Fjellheim fikk 3. plass. Veldig bra innsats fra begge to. Veldig morsomt å se to fightere som tydelig gir uttrykk for å like å konkurrere. TKK håper disse to fortsetter å trene mye fremover, slik at vi kan se at formen og kvaliteten øke yttligere.

Christer Karlsen (Finnsnes) vs Ørjan Johnsen (Tromsø)

I siste juniorklasse var det mange deltakere fra hele fem forskjellige klubber. Også i denne klassen stilte TKK med to deltakere. Hosain Ahmadi (19 år) har kun trent litt over et år i TKK men imponerte likevel stort. I første kamp møtte han Vebjørn Christensen fra Horten Karateklubb. Hosain tok tidlig kontrollen og vant kampen velfortjent. I neste kamp møtte han Sindre Jensen fra Finnsnes. Denne kampen ble jevn og hard, men også her viste Hosain frem sine fantastiske fighterkvaliteter. Også her seier til TKK. Den andre deltakeren fra TKK i denne klassen var Ørjan Johnsen (16 år). I sin første kamp møtte Ørjan den meritterte fighteren Christer Karlsen fra Finnsnes. Ørjan fightet veldig bra men måtte desverre gi seieren til Christer som vant på poeng. Hosain Ahmadi var nå kommet helt til finalen, der har møtte Christer Karlsen fra Finnsnes. Det var utrolig stemning i stevnesalen, publikum var helt med og heiet på deltakerne. Kampen var ytterst hard og jevn. Til tross for lite erfaring gav Hosain Christer meget god motstand. Hosain fikk inn mange harde spark (Gedan Mawashi Geri) som rammet hardt, men det endte med at Christer vant. Hosain Ahmadi fikk en meget velfortjent andreplass.

Jhon J. Hansen (24 år) stilte som klubbens utvalgte i senior mellomvekt. Jhon er erfaren, men motstanderen fikk dessverre inn mange Chudan-slag som traff hardt. Likevel bra prestasjon av Jhon.

Finalekamp: Hosain Ahmadi vs Christer Karlsen

Ralph Kube (26 år) gjorde bra figur i tungvektklassen. Ralph viste som vanlig frem sin utrolige styrke, både i slag og spark. Klassen var jevn og god, Ralph fikk nok god erfaring i sine kamper. Men det røynet på for Ralph i slutten av kampene. TKK håper Ralph fortsetter å trene mye og hardt slik at vi kan se fortsatt fremgang til neste mesterskap.

Eva Passas (23 år) stilte opp i mellomvekt damer. Eva har trent mye og hardt frem mot dette mesterskapet, og det kunne man se. Veldig bra timing og teknikk. Dessverre fikk hun ikke til å bruke sin effektive Jodan Mawashi Geri, trykket ble for stort. En velfortjent seier, og et tap mot Tina Johansen fra Ringerike Karateklubb. Som beste utøver fra Nord-Norge ble Eva Passas kåret til nordnorsk mester. Gratulere!

Til sist var det duket for kanskje den mest spennende klassen, lett tungvekt. I denne klassen stilte TKK med Kristian Skog (23 år) og Ernst M. Pedersen (31 år). Det var helt utrolig å se så harde kamper som likevel var så tekniske og kontrollerte. En av kampene ble et internt TKK-oppgjør mellom Kristian og Ernst. Kampen bølget frem og tilbake, i en periode hadde den ene overtaket, i neste hadde den andre. Ernst ble til sist kåret til nordnorsk mester. Gratulere til han, og til Kristian som fikk andreplass. Fantastisk høy kvalitet og spirit. Osu!

Nordnorgesmesteren Ernst M. Pedersen vs. Håvard Riesto (Vadsø)

Tromsø stilte med tre dommer til dette stevne, der Sensei Bjørn Willumsen fikk prøve seg i mange kamper som hoveddommer. Han viste myndighet, sikkerhet og stor dyktighet. Alle dommerne fikk kjørt seg i løpet av stevnedagen, det ble en lang dag med få pauser. Takk for god innsats.

I etterkant kan Finnsnes Karateklubb være stolt av det de har fått til. Et tilnærmet plettfritt mesterskap der så og si alt gikk som smurt. Tusen takk til Finnsnes for den jobben dere har gjort i forbindelse med NNM 2010.

Vi gleder oss allerede til NNM 2011. Osu!

S.J.

Fullstendig resultatliste HER.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.