I helgen deltok Tromsø Karateklubb på British Open 2010. Dette var andre gang TKK var med på dette meget prestisjefylte mesterskapet. Her er rapporten fra årets stevne.

K2 Crawley Arena. For tiden arrangeres British Open her hvert år.


Kvartfinale lettvekt Nikolai Hansen vs Alan Shnawa.

Torsdag 30. september klokka 0600 var vi på vei til årets British Open, og etter en lang dag med reising og venting kom vi oss til Crawley. Dette var en småby et lite stykke sørvest for Gatwick flyplass, hvor stevnet avholdes. Med i bagasjen var en god porsjon nerver og forventninger, og egen badevekt for Ernst som hadde en jobb å gjøre for å nå vektklassen sin.

Fredagen ble nok den hardeste dagen for Ernst som gikk ned 3 kg på det siste døgnet, stort sett i rent væsketap. Mens han satt i badstuen på hotellet og svettet ut de siste grammene satt en støttende Kristian i jacuzzien på andre siden av døra og fulgte med. Før legesjekk og innveiing ble det en del venting ettersom legen ble sittende i kø på motorveien, men mens vi står å venter dukker en opplagt Hanshi Steve Arneil opp. Etter litt spøking med sin egen helse var han snill å ga Ernst en liten ekstra medisinsk sjekk for sikkerhets skyld, før han danset litt for de ventende og sparket en Mae Geri i magen på en russisk fighter som stod rett ved siden av oss. Artig å se at en såpass voksen mann er så levende og ser ut til å ha det gøy med Karate enda. Utpå kvelden møtte vi på lagledere og utøverne fra Ringerike og Horten som dukket opp og som vi har vært så heldig å få samarbeide med under konkurransen.

På stevnedagen lørdag var det tidlig opp å få seg en skikkelig frokost før det bar til hallen der stevnet holdes. Hallen er i ett stort bygg som huser mange treningsrom og svømmehall blant annet, de to mattene der kampene skulle gjennomføres var lagt ut i den største salen med god tilskuerplass.

Semifinale lettvekt Nikolai Hansen vs Alexander Afanasyev.
Semifinale lettvekt Yevgeniy Solomennikov vs Spencer Bennet.

Etter litt venting og innmarsj var Kristian først ute av de norske utøverne og det må nok sies at han var noe uheldig med trekningen av en svært sterk russisk motstander i første kamp, men den utfordringen tok han på strak arm og hadde i første minutt av kampen føringen hvor han satte inn flere teknikker på russeren. Etter hvert jevnet kampen seg ut og ettersom ingen hadde tellende poeng gikk kampen til forlengelse hvor den russiske motstanderen kommer i gang og fikk overtaket, noe som dessverre gjorde at dommerne ga han seieren. Ernst møtte i sin første kamp en engelskmann med bakgrunn fra Krav Maga som kanskje var bakgrunnen for en litt oppstykket kamp etter en del holding i tillegg til ulovlige teknikker mot hode og skritt. Heldigvis var ingen av delene så alvorlig at kampen ble avgjort av disse, og etter en forlengelse ga dommerne Ernst seieren. Andre kamp for Ernst var mot en spansk utøver som klarte å sette inn et slag til leveren halvveis i kampen og scoret Waza-ari på den, noe som ble eneste tellende poenget i kampen og spanjolen tok da seieren. De andre norske røk dessverre også ut etter en og to kamper men gjorde alle en god figur i sine kamper.

Semifinale tungvekt Dmitry Savaleyev vs Fredrik Olsson.

Sett under ett var kvaliteten på utøverne på dette stevnet veldig høy og det ble gått svært mange gode kamper både i herre- og dameklassen. De russiske utøverne dominerte og tok seier i 4 av 5 klasser, dessverre må det nevnes at finalene og noen av semifinalene ble litt antiklimaks ettersom intensiteten ble noe lavere når russerne møttes til innbyrdes oppgjør, noe som var særdeles synd med tanke på kvaliteten de viste i tidligere runder. Derfor ble noen av de aller beste kampene gjennomført på kvart- og semifinalenivå, med høy intensitet og flere teknisk svært dyktige utøvere.

Tameshiware. Fra venstre: 1. Spencer Bennet, 2. ukjent, 3. Alan Shnawa, 4. Nikolai Hansen og 5. ukjent.

Sett under ett har helgen vært en svært lærerik opplevelse hvor erfaringen vil komme godt med i den videre jobbingen for Tromsø Karateklubb og både Kristian og Ernst satser mot nye konkurranser. Først ut er NNM på Finnsnes og deretter ser man på muligheten for å delta på Dutch Open, Okinawa Open, NM og EM i vårhalvåret.

Tameshiware. Fra høyre: 1. russer finalist lettvekt, 2. Darren Stringer, 3. Daniel Sanches, 4. ukjent, 5. ukjent og 6. Jimmie Collin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.