5. juni 2010 var en stor dag for Tromsø Karateklubb. For første gang stiller klubben med fightere og dommer i et europamesterskap. Med en følelse av ærefrykt og spenning reiste vi til Barcelona. Litt forsinket, her er rapporten fra EM.

Deltakerne fra Tromsø: Jhon Hansen, Robin Larsen og Ernst Pedersen.

Jhon Hansen etter kampen.

Jhon Hansen fikk trøbbel allerede tidlig i første runde. Han møtte Pontus Anderson fra Sverige. I løpet av et par sekunder hadde svensken fått inn flere meget hurtige lowkicks mot samme treffpunkt i låret.

– Jeg møtte en god motstander. Han var overraskende rask og hard. Han kjørte i gang med et voldsomt tempo. Så jeg kom egentlig aldri igang med kampen.

I lett tungvekt møtte Ernst Pedersen Jonathan Redondo fra Spania.

Ernst startet kampen bra, beveget seg hurtig og kjørte inn knallharde Hiza Geri mot lårene til motstanderen. Disse sparkene rystet motstanderen, med det forhindret han likevel ikke å få inn en meget hurtig og perfekt plasser Chudan Mawashi Geri som han fikk poeng på.

– Er selvfølgelig litt skuffet, men man må bare ta lærdom av dette.

Jonathan Redondo vant sin klasse.

I den første kampen møtte Robin Larsen fighteren Hans Schedlbauer fra Tyskland.

– Når jeg så hvem jeg skulle gå mot så jeg at han var ganske høy og tynn. Jeg fant ut at jeg måtte prøve å holde meg kompakt, og sirkulere rundt han slik at han ikke fikk bruke avstanden sin. Og det fikk han ikke gjort. Jeg klarte å holde basen min ganske godt. Og jeg klarte å ta han bit for bit. Og jeg kjørte han ut på kondis.

Denne kampen ble forlenget to ganger, og kampen varte tilsammen syv minutter.

– De siste 30 sekundene begynte det å bli tungt. Men jeg følte at jeg hadde overtaket og at seieren nærmet seg. Så jeg kjørte bare på.

I kvartfinalen møtte Robin fighteren Angel Vicente fra vertslandet Spania. Robin Larsen startet bra, men motstanderen overtok raskt kontrollen i kampen og vant kampen før første runde var gått.

Angel Vicente endte på 2. plass

– Bedre enn forventet. Til å være EM så er jeg rimelig fornøyd avslutter Robin.

Vi gratulerer med fenomenal innsats, og håper deltakelse på dette europamesterskapet gir mersmak til å fortsette å satse på konkurranse.

Sensei Bjørn Willumsen

Sensei Bjørn Willumsen gjorde veldig bra figur som hjørnedommer under stevnet. Erfaringen av å dømme på et slikt stort arrangement med så mange kamper vil være veldig bra når vi skal fortsette jobben med å øke standarden på klubbens dommerstab.

Opplevelsen av å være med på et mesterskap kan vanskelig beskrives med få ord. Tromsø Karateklubb har gjort enorm erfaring av å delta på et slikt stort mesterskap. Nivået var imponerende høyt. Ekstrem hurtighet, kombinert med svært høyt tempo og bruk av mange forskjellige teknikker var en del av egenskapene som gikk igjen hos de som vant. Det er nok slik at TKK har en del ting som må forbedres dersom vi ønsker kunne hevde oss på dette nivået.

Den spanske organsiasjonen imponerte stort med å dra i land et så stort arrangement på en effektiv og veldig bra måte. Det var også godt å se at det deltok utøvere fra flere forskjellige Kyokushin-organisasjoner. Den velkjente «kyokushin-høfligheten» var hele tiden til stede. Det var mange glade mennesker samlet, og det var en stor dag for Tromsø Karateklubb å få delta med både fightere, dommere, supportere og lagleder på dette EM.

Stevestart
Supporterne og deltakerne fra TKK
Premiebordet


Shihan Koi har full kontroll som dommer

Finale lettvekt

Finale mellomvekt

Vennskap etter avsluttet kamp. Finale lett tungvekt.

Damer mellomvekt

Damer lettvekt

Damer tungvekt

Veteranklassen

Lettvekt

Mellomvekt

Lett tungvekt

Tungvekt

Robin Larsen mottar medalje fra Shihan Koi

Shihan Yakunin 8. dan fra Russland

Shihan Koi midten og Shihan Vicente Sanchez til høyre

Etter mesterskapet – klar for Barcelona!