En del forsinket, her er rapport fra EM – dag 2

DSC 3129 600px
Veteranguttene: Sensei Bjørn Willumsen og Sensei Mark Potma
DSC 0007 200px
Finalekata – Kanku Dai

Først ut var Sensei Sven Johnson i finalerunden kata. Han presterte en veldig bra gjennomføring av Kanku Dai, fikk høye karakterer hos de fem dommerne, og havnet på en fortjent fjerdeplass. Sven var faktisk bare 0,1 poeng for å tangere en delt andreplass. – Er veldig fornøyd med resultatet. Målsetningen var å dra på EM for å se på nivået, og vise meg frem. At jeg skulle komme så nært en palleplass synes jeg er helt fenomenalt.

Sensei Bjørn Willumsen stilte som kjent i veteranklassen tungvekt. Her skulle han møte giganten Sensei Mark Potma fra Nederland. Sensei Bjørn startet bra og fulgte taktikken som var å bevege seg mye sidelengs, jobbe jevnt og hardt med slag og spark, og blokkere det som kom av angrep. Cirka to minutter inn i kampen ble Sensei Bjørn overrasket av en høy Hiza Geri som traff Jodan, Potma skåret Ippon og vant kampen.

Alt i alt er vi fornøyd med EM. Vi har sett veldig mye bra karate, blitt kjent med mange andre Kyokushin-utøvere fra Europa, og har nok en gang høstet god erfaring som vi tar med oss tilbake til Tromsø Karateklubb.

Neste EM (2012) vil bli avholdt i Italia.

3 Thoughts on “EM – finaledag”

  • Helt enig i at det var mye bra Kyokushin å se på EM, spesielt var Lettvekt spekket med gode fightere i år men høydepunktet var uansett Jonathan Tineo vs Kevin Wiklund. Et skikkelig «Battle of Giants!».

    Lettvekten var den største klassen i år, her hadde det også kommet en del påmeldinger fra IFK med Darren Stringer og Alan Shnawa fra England og Wesley Wilbrijnk fra Nederland. Wilbrijnk skadet seg desverre i sin første kamp men viste prov på at han er meget dyktig. Stringer og Shnawa gikk hele veien og møttes til slutt i finalen, som Stringer vant. Vi fikk se mye bra kamper med disse innvolvert, men også andre lettvektere gjorde sine saker bra og vi fulgte spesielt med våre svenske naboer som hadde en deltaker i denne klassen.

    I Lett Tungvekt var en annen svenske i Kevin Wiklund som overbeviste i de to kampene han fikk. I første runde gjorde han kort prosess og vant som han ville etter et hoppkne til hodet på motstanderen. Neste kamp for Wiklund var mot rutinerte og svært sterke Jonathan Tineo fra Spania. Tineo har fått gode resultater på det meste som finnes innenfor Kyokushin, blant annet andreplass i fjorårets All Japan Tournament. Kampen mellom Wiklund og Tineo var for meg den «egentlige» finalen i denne klassen, ingen andre viste et nivå i nærheten av disse to. Kampen startet veldig bra for Wiklund og det så ut til at han hadde Tineo på gyngende grunn, men Tineo tok over i forlengelsen og satte tilslutt en serie med Chudan slag som senket Wiklund. Begge disse fighterne har en ekstemt bra teknisk utførelse og gode bevegelser, så man kan lære mye av å studere disse.

    Ellers var damenes finale mellom Priscilla Lambregtse fra IFK Nederland og Ungarernes hjemmehåp som jeg ikke husker navnet på i farta en bra kamp. Som «alltid» i dameklassene høyt tempo hele veien gjennom, bra teknisk utførelse og en kamp som ikke står tilbake for noen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.