Ferdig med gradering!
Ferdig med gradering!

Tromsø Karateklubb gjennomførte gradering for juniorer og seniorer 4. desember. Les Tommys rapport her.

Junior: Jeg kom opp i vår dojo 45 min før graderingen skulle starte for å lage til litt vafler, kaffe og litt frukt. Allerede da var det kommet juniorer for å forberede seg til graderingen. Etter en stund var det mye prat og usikkerhet rundt om i garderoben og dojoen. Og man kunne tydelig føle en nervøs stemning blant de yngste, men jeg tror også det var noen voksne som var minst like nervøs.

tGraderingen i år var lagt opp puljevis og først ute var junior. Senpai Bjørn ledet dem gjennom graderingspensumet, meddommere var senpai John-Åge og svartbelte elev Torfinn Larsen. Senpai Bjørn tok alle juniorer gjennom de fleste teknikkene som hver og enkelt hadde for sin grad.

top2I tillegg i riktig budoånd fikk utøverne også prøve seg på forskjellige kombinasjoner og for noen var dette litt ukjent, men her gjelder det å ta i og vise innsats.

Etter ca 1 time var graderingen over, og alle ble veldig glad da Senpai Bjørn meddelte at alle hadde bestått.

Det ble gitt en ekstra oppmerksomhet til kohai Ørjan siden han var den av juniorer med flest oppmøte, det var flere som fulgte han tett og det er meget bra.

Senior: Etter at junior var ferdig med sin gradering var turen kommet til senior. I høst var det ikke så mange som graderte seg, men innsatsen var like stor her som det var hos juniorene.

Senpai Jon Åge tok oppvarmingen med dem, etter dette så tok Senpai Bjørn over. Beklageligvis så måtte jeg dra hjem, men jeg fikk med meg en rekke teknikker i forskjellige kombinasjoner med kake geri, ushiro geri og tettsui komekami osv og kjenner jeg Senpai Bjørn så fortsatte han dypt inn i kyokushinkai pensumet. Sms-en som jeg fikk etter at graderingen var over, fortalte at det var to som ikke bestod som sin nye grad og at de andre bestod sin grad.

Bjørn Tore Østvang.
Bjørn Tore Østvang.

Det var en som bemerket seg spesielt på graderingen og det var vår nybegynner Bjørn Tore Østvang (bildet t.h.).

Han fikk en dobbelgradering og det er meget bra prestert. Siden han begynte i høst så har han ikke mistet en eneste trening, igjen veldig bra!

Tommy Ottesen

One Thought on “Fin innsats på graderingen”

Comments are closed.