Når man stiller til gradering i Kyokushin-systemet kan man nesten uten unntak være sikker på at man får kjørt seg hardt, både fysisk og psykisk. Evnen til å ikke gi opp, og kunne fortsette selv om man er meget sliten er essensiell innen Kyokushin-karate. Foruten grundig test av det tekniske blir man godt testet i utholdenhet og styrke. Sesongens seniorgradering ble intet unntak. 

Etter gradering, graderingskandidatene sammen med Teknisk komite.

Jonathan Claudius har nå grønt belte.

Teknisk komite i Tromsø karateklubben hadde ansvar for denne graderinga, og senpai Torfinn Larsen ledet mesteparten av den med god kontroll.

Graderinga startet med oppvarming og kihon.

Deretter fulgte en beinhard test av utholdenhet og styrke. Svært mange spark, pushups, situps og knebøy. Alle kandidatene fikk virkelig kjørt seg. Sekvensen ble avsluttet med et par minutter i seiza og meditasjon.

Deretter var det test av kata og idogeiko. Her kreves det at den tekniske kvaliteten skal være god selv om kandidatene nylig har gått gjennom harde fysiske øvelser.

Graderingen ble avsluttet med kumite og en del kombinasjoner.

Gratulere til alle som deltok på graderinga denne kvelden. Spesielt gratulere til Dag Brattli som nå er 3. kyu og Jonathan Claudius som klarte 4. kyu.

De som ikke klarte graderinga denne gangen må fortsette å trene hardt! Neste gradering er 13. mars.

Osu!

Tekst og bilder: S. Johnson
Dag Brattli klarte 3. kyu.
Torun Mikkelsen gikk opp til 7. kyu.
Armhevinger - fysisk test
Velfortjent Seiza og meditasjon.

 

4 Thoughts on “Fysisk tøff seniorgradering”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.