Jhon med bronsepokalen.
Jhon med bronsepokalen.

Jhon Hansen fra Tromsø Karateklubb tok hjem 3. plass og bronse under NM i fullkontakt karate i Kvinesdal lørdag. Vi gratulerer!

Klubbens andre deltaker under NM, Robin Larsen, nådde også høyt men uten at det ble medalje denne gangen. Det var rundt 100 deltakere på årets NM.

Både Jhon og Robin tapte mot tidligere NM/norgecup-vinner/medaljører. Lørdagskvelden var det NM-bankett og middag.

– I kveld skal vel gutan kanskje slikke litt småsår, tygge på litt erfaringer og bli bedre kjent med sine motstandere. Kyokushin er som en stor familie, så dette blir nok bra, skriver Erling Paulsen som var i dommerkollegiet.

Her er lagleder Torfinns rapport fra NM:

Jhon Hansen og Robin Larsen var meldt på i NM i fullkontakt karate i Kvinesdal. Med dem på reisen var Erling Paulsen som var dommer i regi av NKF og Torfinn Larsen som lagleder. Det var en litt grå og regnfull morgen, da vi stod opp i halv 8 tida. Vi var på Kvinesdal menighetsenter og gjestehus.

Etter en god frokost var vi i Kvinesdalhallen for registrering og innveiing kl 9. Det ble da litt venting, fordi kampene i fullkontakt ikke begynte før 12.30. Venting på tribunene er greit, men utøverne bar preg av at de var spente, slik at de hadde allerede et høyt adrenalinnivå kl 9.

Robin først ut

Robin var først ut i kvartfinale i mellomvekt. Her møtte han en god utøver (som gikk helt til finalen). Robin startet veldig bra, og første del av kampen var det tydelig at dette ville bli en gjevn match. En kombinasjon med mange timer med høyt adrenalinnivå gjorde likevel sitt, slik at Robin ikke fikk ut sitt fulle og hele potensiale.

De kjappe og eksplosive teknikkene som vi kjenner fra trening uteble, og an var nok litt anspent, noe som trøttet ut kroppen unødig. Dette gjorde at den erfarne motstanderen etter hvert fikk et overtak, og avgjorde kampen med en god kage-tsuki til ribbeinene til Robin. Han måtte ned på kne, og var ikke klar etter tre sekunder, og dermed fikk motstander Ippon, og vant kampen.

Jhons bronsekamp

På grunn av sykdom møtte ikke Jhon sin kvartfinalemotstander opp, og han fikk walt-over og gikk rett til semifinalen. Disse startet ikke før 14.30.

Jhon møtte også en kjent motstander (Daniel Povel), som er en meget erfaren figheter. Han er også nesten halvannet hode høyere enn Jhon, og hadde mye lengre rekkevidde.

Her skulle det store skje..
Her skulle det store skje..

Jhon hadde som taktikk å stupe innenfor guarden, slå og sparke, for så å komme seg ut igjen. Dette fungerte veldig bra, men siste 30 sekundene ble Jhon sliten og stillestående noe som gjorde at motstanderen fikk mer tid og rom til å gjøre sine teknikker.

Dette ble nok avgjørende for utfallet, slik at Jhon fikk dommeravgjørelse mot seg.

God innsats

Alt i alt gjorde utøverne fra Tromsø en meget god profil, og bare de får kontroll på stevnenervene så finner vi de nok lengre opp på listene i neste NM. Vi må bare gratulere med et godt gjennomført stevne, og håper at dette inspirerer de, og de som puster de i nakken hjemme i Tromsø til å trene enda hardere fremover.

Neste mulighet til å hevde seg er 28. november på Finnsnes, så her er det bare å melde seg på dette stevnet.

Vi vil også gratulere Finnsnes med sine gode plasseringer, der Christer ikke uventet vant sin vektklasse i 15-17 år, gutter, fullkontakt med begrensninger. Frode fikk 2. plass i fullkontakt lett tungvekt, og Bernt arild og Alf Tore fikk hver si 3. plass i fullkontakt med begrensninger.

Godt gjennomført mesterskap

Årets NM var et veldig velorganisert stevne, der alt gikk knirkefritt. Det var mye god spirit og kyokushin-ånd å se, slik at det kriblet i føttene til en gammel lagleder, som gjerne skulle vært med. Og muligheten er der, da eldste utøver var 49 år og ble nr 2 i fullkontakt med begrensninger.

Til slutt må jeg nok engang gratulere utøverne med god spirit, og ønsker dem lykke til videre.

Torfinn Larsen, lagleder.

Se også avisen Agders bilder fra NM her.

Flere bilder følger nedenfor:

Robin og Jhon klare til dyst,
Robin og Jhon klare til dyst,
Litt tribunesliting..
Litt tribunesliting..