Det begynner å bli en stund siden siste oppdatering fra oss Japanreisende, her har det vært full fart hver dag så tiden til å skrive har vært svært begrenset. Siden sist har vi blant annet vært på japansk bad og sauna, deltatt i 40-manns kumitetest og kjørt over nordenden av Fujifjellet. Vi har siden søndag oppholdt oss i Numazu, en by litt lenger øst en Shizuoka-Shi hvor Shihan Shibata holder til. Vi har blitt utrolig godt mottat av Shihan Oishi og hans elever.
 
DSC03789
Sensei Bjørn og Ernst i Shihan Oishi Dojo

 
 
Sayonara Shizuoka Shi
Sayonara party i Shihan Shibata Dojo, Shizuoka Shi
De siste dagene forrige uke hos Shihan Shibata gikk veldig fort, fredag var kanskje den roligste dagen på hele oppholdet der vi hadde fri på formiddagen og benyttet oss av anledningen til å sove lenge og restituere såre kropper. Vi kjørte igjennom en treningsøkt på kvelden, fikk oss litt middag før Shihan tok oss med på Japansk bad og badstu. Her var det blant annet elektrisk undervannsmassasje, utendørs boblebad og et lite basseng som holdt nordnorsk sommertemperatur, altså 7-8 grader. Lørdagen var igjen en dag med mye innhold, først en morgentrening der vi kjørte på med intervaller og bevegelse før vi tok oss en liten sightseeing i shoppingområdet og Senpu park nær togstasjonen i Shizuoka-Shi. Vi fikk oss en kjapp lunsj før det igjen bar på trening, denne gangen en todelt runde med en time kata og en time kumite. Igjen må man bare la seg imponere av ferdighetene til noen av elevene i Shibata Dojo, noen av de aller minste har et veldig høyt nivå som man bare må prøve å strekke seg etter. Det skal selvsagt nevnes at ikke alle er like dyktige, men at det finnes ekstremt talentfulle juniorer i dojoene her er det ingen tvil om. Rett etter trening fikk vi en liten overraskelse med et stort Sayonara party med bord spredt rundt i dojoen hvor alle som hadde vært å trent fikk plass. En minneverdig opplevelse som nok ikke går i glemmeboka med det første.
 
Shodan Shinza 1
Shodan Shinza: Sensei Tachibana oppe til gradering.
Søndag var vi så heldig at vi fikk se på og ta del i Shodan-Shinza for Shizuoka området. Testen foregikk i Shizuoka-Shi og det var 17 kandidater som skulle opp til Shodan, Nidan, Sandan og vår venn Sensei Tachibana som skulle til Yondan. Alderen på kandidatene må ha strekt seg fra 15 til 60+, men alle som en hadde veldig høy innsats og forhåpentligvis besto alle. Høydepunktet for oss var Kumitetesten hvor vi fikk delta og fikk gått en god del kamper mot kandidatene. Etter graderingen ble vi tatt med av Shihan Oishi for en bedre middag, og til slutt satt vi på med Shihan til Numazu hvor vi har vært innlosjert på samme hotell som Sensei Bjørn bodde på i fjor noe som har vært greit i forhold til å vite hvor ting er,  stedssansen blir noe forringet når alle skilt er på et språk vi forstår veldig lite av og det er få store landemerker. 
 
 
Tiden i Numazu har også vært veldig bra, vi har blitt vartet opp av egen tolk og guide som har gitt oss tilgang til Oishi Dojo på formiddagen. Mandag og Tirsdag hadde vi morgentreninger på egen hånd der vi kjørte ca 1.5 time med primært kumitedriller og flyt men også en god del kata. På kveldene har det vært ordinære treninger, mandag i Kawaguchi i fjellet nord for Numazu, tirsdag i Fujieda og onsdag i Numazu som er hoveddojo for Shihan Oishi. Et lite skår i gleden har selvsagt vært at Ernst er blitt forkjølt og har de siste par dagene ikke kunnet trene skikkelig, etter råd fra både Shihan Oishi og Shihan Shibata har det vært helt treningsfri siden tirsdags morgen. Håpet nå er å bli frisk til søndagens konkuranse.
 
Neste steg i turen er fly torsdag formiddag fra Haneda, Tokyo til Naha, Okinawa. Der venter forhåpentligvis Sensei Miyagi, som var instruktør på fjorårets sommerleir i Tromsø og mange nok husker derifra, og va som er i vente for oss der bortsett fra turneringen på søndag vites ikke men vi kommer tilbake med ny rapport så snart tiden tillater det. 
 
(Saken oppdateres med flere bilder i løpet av de nærmeste dagene, ellers kan man se noen biler som ikke er publisert her på http://www.facebook.com/ernstmp ) 
 
På eventyr i Nippon
Sensei Bjørn og Ernst
Osu!
Bilder og video på neste side..

2 Thoughts on “Hos Shihan Oishi”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.