Enkelte tror kanskje at det ikke er behov for å drive holdningsarbeid mot doping i Norge fordi dopingmotstanden er så solid og rotfestet. Dessverre er doping en utfordring i ungdoms- og treningsmiljøer i Norge, og ikke bare i internasjonal toppidrett. Skal idretten opprettholde sin rene verdiprofil for fremtiden, er det viktig at idrettslaget er en tydelig verdiformidler for en ren idrett.

Kunnskap bidrar til holdninger. En av de viktigste begrunnelsene for antidopingarbeid er de mange og alvorlige helsekonsekvensene som følger med dopingbruk. Det er en reell mulighet for at ungdommer også i idretten kan bli tilbudt dopingmidler.

Selgere nedtoner farer og framhever de ønskede virkningene for dopingbruk. Kunnskap og holdninger vil være en betydelig motvekt til brukermiljøets rekrutteringsknep og setter unge i stand til å ta gode valg.

Hva med Tromsø karateklubb

Vi har jobbet en del med dette og er pr. i dag et rent idrettslag. I mer overført betydning så er alle i klubben og spesielt vi i styret som må jobbe frem holdninger omkring dette med doping i idretten. Klubben har formalist dette ved å vedta en antidoping policy for klubben som vil bli publisert via våre websider og klubblokaler.

Det andre er kursing som vi allerede har gjennomført og/eller e-læring via www.antidoping.no sine sider. Under www.renutover.no kan man bli bedre kjent med antidoping arbeid osv.

Det fine med denne siden er at du selv kan bestemme hvor og når du tar disse modulene, etter endt e-læring så får du utstedt et diplom (det er ønskelig at vi henger opp disse i dojo i tråd med vår policy og holdningsarbeid i klubben).

For mer info så anbefaler jeg at alle ser på hjemmesiden til www.antidoping.no og spesielt se på legemiddellista og dopinglista som innholder mye info om hva en utøver kan og ikke kan ta/bruke. Jeg har selvoppnevnt sagt ja for å ta på meg rollen som kontaktperson ang. antidoping arbeid i vår klubb.

Da håper jeg alle i styret og instruktører er med å spre denne informasjon og holdningen til alle våre medlemmer, slik at vår klubb i dag og fremover fremstår som en ren klubb og at vi tar avstand i fra dopingbruk.

Med vennlig hilsen
Tommy Ottesen
Tlf. 95744880

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.