Skjermbilde 2009-11-02 kl. 19.57.09På årets sommerleir 11. – 14. juni 2009 var det deltakere Russland og Finland – i tillegg til de japanske instruktørene.

Fra Russland deltok til sammen 1 sempai 1 dan, 2 brunbelte og 2 blåbelte. Alle kommer i fra en by som heter Petrozavodsk (hovedstaden i Karelen) som ligger ca 500 km nord for St Petersburg rett ved siden av innsjøen Onega som er den nest største innsjøen i Europa.

Disse utøverne tilhører Karelens Kyokushinkaikan Organisasjon, lederen heter Valetin Rintsin (V Dan) se http://kyokushin.karelia.ru alle ligger under Russland karateforbund som ledes av Sergei Yakunin (VII Dan) se www.yakunin.ru

Hvert år arrangerer de internasjonale treningsleirer hvor de inviterer japanske instruktører, stort sett slik vi gjør det. Sist de besøkte oss var i mars 2008. Da var det seks deltakere her på treningsbesøk. Det kan være verdt å merke seg at russerne har lagt en lang veg bak seg hit til oss her i Tromsø, det utgjør 1938 km på ca 32 timer.

Og tenker vi oss tur-retur reise så kjører de en distanse som nesten tilsvarer enveis tur Tromsø – Roma. Det sier mye om treningsgleden og hvor viktig det er å reise for å bli kjent med mange ekte Kyokushin-utøvere.

PS kanskje det er vår tur å besøke dem snart…

Fra Finland kom 5 utøvere, de har besøkt oss tidligere og det er flere i klubben som har trent og konkurrert med dem. Disse er 1 sempai 2 dan, 1 grønnbelte, 2 gultbelte. I tillegg har de en 1 kyu. Alle kommer i fra Kyokushin-klubben tilhørende sempai Kai, området de er i fra heter ligger nærmest byen Tampere som ligger sørvest i Finland. Hvis man kjører bil så utgjør det 1250 km på ca 22 timer.

I tillegg til 14 utøvere fra Finnsnes karateklubb som vi kjenner godt.