Søndag 3. april kl 20.30 ble det holdt et internkurs i treningsplanlegging i Tromsø karateklubb.

Kurset tok for seg de prosessene som instruktøren står ovenfor i forbindelse med planlegging av en instruksjon. Både tanker som en instruktør bør gjøre seg før og under selve planleggingen, og litt om hvilke faktorer som gjør en instruktør god eller dårlig. En godt planlagt trening gir bedre utbytte for utøverne, samtidig som det er lettere for instruktøren å gjennomgå treningen.

Oppmøte var ikke helt det store, da det kun var to hjelpeinstruktører og en kommende instruktør som møtte opp, men det ble likevel gode diskusjoner og meningsutvekslinger om hvordan vi best kan planlegge treningene for å håndtere de store variasjonene som de forskjellige gruppene blant utøverne inn innbyr. Personlig så lærte jeg også noen triks. De fremmøtte mente at dette var en lærerik økt, og mente at de som ikke var tilstede gikk glipp av nyttig informasjon.

IMAG0052
Tilstede på trenerkurset: John Markus Bjørndalen, Dag Brattli og Ørjan Johnsen.

Mange av de erfarne instruktørene har mye kunnskap om å være trener, slik at det vil holdes flere internkurs om aktuelle temaer innen trenerfunksjonen. Selv erfarne instruktører kan lære nye triks, slik at det håpes på større oppmøte neste gang. De fremmøtte så for seg temaer for fremtidige kurs som: Erfaringer fra håndtering av junior grupper, forebygging av skader og hvordan vi kan bruke karatemessige øvelser i oppvarming og styrketrening som aktuelle kurs utover våren. Andre ønsker om temaer kan sendes til torfinn1968@gmail.com , så skal vi se fra vi får til.

Kursene er myntet på utøvere fra gult og oppover som enten har trenerfunksjon i dag, eller ser for seg en fremtidig karriere som instruktør. Følg med på nettsiden, da neste kurs vil bli annonsert her i god tid.

Med hilsen Tromsø karateklubb
Torfinn Larsen

One Thought on “Internkurs i treningsplanlegging”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.