Det var duket for storflott besøk av shihan Humberto Budtz og hans sønn sensei Daniel Budtz i Tromsø karateklubbs dojo denne vårlige, siste helga i april. Timesvis med gode økter basert på boksing, grapling og kyokushin stod på programmet.

DSC_4417

DSC_4415Fredag og store deler av lørdagen ble brukt til å lære mer om slag mot hodet, avverging av slag mot hodet samt ulike scenarier med nærkamp der den ene ligger på bakken. Alt var basert på selvforsvar og situasjoner som man kan bli utsatt for på gata (“street fighting”, på godt norsk). Det var kun siste økt på lørdag og første på søndag som var dedikert til kyokushin kamp. Alle øktene hadde fokus på rett timing.

Det er uvant for kyokushinutøvere å rette armteknikker mot hodehøyde, og det er dertil uvant å holde guarden såpass høyt at man kan blokkere slike slag. Slag mot hodet, og påfølgende slag og spark mot hoderegionen, er en trend innenfor det man ser av voldsepisoder i dag. Kyokushinutøvere har et godt grunnlag for å kunne forsvare seg i slike episoder, men det er alltid mye å lære fra andre stilarter. Måten å slå på kan også overføres til kamp innenfor kyokushinkai.

DSC_4414Shihan Budtz tok også særskilt opp utbredelsen av MMA hvor graplingteknikker er mye brukt. Vi fikk også prøve enkelte slike teknikker, hvilket er nyttig også i selvforsvarssituasjoner. Denne typen nærkamp er enda mer uvant for oss enn boksing. Det viktigste var kanskje å se at en kamp ikke var vunnet selv om den ene personen ligger på bakken. Faktisk kan det være et godt utgangspunkt for selvforsvar å komme ned på bakkeplan.

I forbindelse med besøket fra Danmark, har klubben investert i noen kettlebells som vi fikk ei innføring i bruken av. Dette kan brukes som et godt supplement på treningene våre da man bruker flere hovedmuskelgrupper samtidig i øvelsene.

Søndag var det duket for dommerkurs som andre økt. Opprinnelig skulle dette kurset vare i to timer. Vi var ferdige etter tre og en halv time. De oppmøtte fikk ei lærerik innføring i kampbilder og utøvelse av dommervirket.

DSC_4412

Tromsø karateklubb takker shihan Budtz og sensei Budtz for ei lærerik, spennende og givende helg. Vi håper de snart ser seg tid til å komme tilbake!

DSC_4433

DSC_4543

DSC_4551

DSC_4532

DSC_4445

DSC_4442

DSC_4446

Tekst: senpai Elisabeth Eriksen

Bilder: senpai Leif Erling Svendsen

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.