I høst hadde Tromsø karateklubb et veldig stort nybegynneropptak. Plutselig sto det flere nye barn enn gamle medlemmer på rekkene; alle med ansikter fulle av forventning og treningslyst. Det er klart det byr på sine utfordringer å ha et tredvetalls barn i salen, og instruktørene har sitt å ta tak i. Ja, til tider føles det som om det frie kaos råder!

Når det frie kaos råder

Heldigvis er det sånn i karate at de erfarne utøverne er med på å oppdra de nye, og alle våre graderte utøvere har fått et kjempeansvar som forbilder for de nye barna.
Ikke helt uten hardt arbeid og innsats, har vi sammen klart å få rekkene på plass; ja, NÅ er vi klare for å lære karate!

Orden i rekkene

På trening gjør vi selvfølgelig annet enn å stå på rekke også, og mange teknikker skal læres. De nyeste jobber hardt med å lære de første stillingene, samt de grunnleggende kunnskapene om hvordan man skal bevege seg, blokkere, sparke og slå. I tillegg skal man lære seg å forstå tellinger og kommandoer på japansk, og det kan være en utfordring å huske når det skal være stille og når det skal være kiai! Heldigvis blir det også tid til litt lek underveis!

Tid for lek
Andrea og Magnus øver på blokkeringer

De mer erfarne i klubben har også mye å jobbe med. De har allerede vært gjennom en eller flere graderinger og vet hvilke krav som stilles. Utenom graderingene ønsker barna jo også å bli bedre utøvere, og da må nye teknikker læres og allerede lærte teknikker forbedres.

Ellisiv og Magne trener på å sparke

Andre ting skal også læres, som det å gå kamp. Det krever mer enn bare kunnskap; her må man øve, erfare og tenke!

Klar til kamp!

Førstkommende helg avvikles nordnorsk mesterskap på Finnsnes, og flere av de ivrige utøverne våre er påmeldt både i kamp og kata for å vise hva de kan og få måle krefter med andre karatebarn fra Nord-Norge. Vi gleder oss til å se resultatene av den harde treningen, og håper alle utøverne som deltar eller ser på får en fin og innholdsrik dag med gode opplevelser!

Et godt spark fra Magnus er ikke nok til å stoppe Magne!
Magnus og Brage i god driv!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.