I år var Tromsø Karateklubb for første gang invitert til Russland på treningsleir, nærmere bestemt Petrozavodsk som ligger i Karelen. Det er hjembyen til de russerne som bruker å besøke vår sommerleir. Årets hovedinstruktører var Oishi Shihan 8. dan og Yakunin Shihan 8. dan, i tillegg var Shibata Shihan 5. dan og Tachibana Sensei 3. dan med på laget. Fra Tromsø reiste Ernst M. Pedersen, Halgeir Ringjord og Sensei Bjørn Willumsen, og her er deres rapport.

Gruppebilde av alle deltakerne.

På nattoget til Petrozavodsk.

Etter å ha skiftet fly i Oslo og Stockholm, ankom vi flyplassen i St. Petersburg. Her ble vi møtt av Shihan Georgi, 5. dan. Han holdt opp et tøymerke med kankuen på, så det var i grunnen lett å se hvem som var ”vår mann”. Shihan Georgi snakket overhodet ikke engelsk, så vi ble dratt til turistinformasjonen for videre instrukser. Her ble det oversatt til forståelig språk, og vi fikk vite at vi skulle videre til Petrozavodsk med tog. Togbilletter var allerede kjøpt inn. Fra St. Petersburg tok vi nattoget til Petrozavodsk.

Om morgenen klokken syv russisk tid var vi fremme i Petrozavodsk. Her ble vi møtt at vår Tromsøvenn, Senpai Anatoly, og flere fra kyokushin-miljøet i området. En hjertelig mottakelse som var de kongelige verdig! Anatoly kjørte oss til Hotell Aqua. Et sportshotell med svømmebasseng og stor gymsal. Denne gymsalen skulle også være dojo for treningsleiren. Så det var jo ganske perfekt, bare gå ned en etasje så var vi i dojoen.

Treningene foregikk i en ganske stor hall som var i samme bygning som hotellet vi bodde på.

Det var vel i underkant av 200 deltakere på leiren, hvor av ca. 60 sortbelter. Første trening var klokken tolv. Her var det bare å stille inn på rekken i god tid. Alle skulle selvfølgelig være klar før Shihan Oishi og Shihan Yakunin, med følge, kom inn i dojoen. Det var høytidelig start, og også slutt på treningene med tromming på Taikotromme. Dojokun skulle leses, først på japansk og deretter på russisk. Alle skulle så gjenta etter instruktør. Vi hadde vel en smule trøbbel med å gjenta, både når det gjaldt japansk og russisk, men litt plukket vi opp!

Oishi Shihan tok seg av katatreningen, mens Yakunin Shihan tok seg av idogeiko og kumite delen. Treningene var sånn passelig hardt. Det var ingen ”gampetreninger”. Treningene var lagt opp slik at utøverne skulle lære teknikkene. Gikk en god del idogeiko, med forholdsvis enkle teknikker. Ble lagt vekt på skikkelige stillinger og gode teknikker. Gikk også en del kata på de fleste treninger.

Oppstilt og klar for gradering.

Tromsø Karateklubb hadde også en opp til gradering på leiren, Halgeir Ringjord tok 2. kyu. Det var en lang økt på søndag som til slutt resulterte i ny grad for en sliten kandidat. I god Kyokushin-ånd ble kandidatene testet i kihon, idogeiko, kata og styrkeøvelser og de obligatoriske kampene til slutt satte et verdig punktum for leiren. Man må berømme spiriten til Halgeir som kastet seg i klørne på den russiske bjørnen, men han stod han av og kunne vende hjem uten vesentlige skavanker.

Vi har under vårt opphold i Russland, Petrozavodsk blitt utrolig godt mottatt og tatt vare på. Det har vært ekte, og man fikk tidlig en følelse av å være nære familiemedlemmer. Det var tydelig at de satte veldig stor pris på vår tilstedeværelse, og at vi hadde tatt turen dit. Man følte seg absolutt som en del av ”kyokushin”-familien! Det var faktisk rørende. Vi ble ønsket tilbake, både til Petrozavodsk og til Moskva eller andre steder i Russland for å trene. Det virket også som om flere av russerne hadde lyst til å ta turen til vår klubb.

Vi var alle enige om at det hadde vært en fantastisk tur til Russland, vi har allerede begynt å snakke om at vi må prøve å komme oss tilbake neste år. Vi vil også anbefale alle som har mulighet til å bli med på en sånn tur.

Flere bilder fra Russian Karate Union Kyokushinkaikan HER.

Flere bilder fra Oishi Dojo Japan HER.

Reisehilsen fra Halgeir Ringjord, Ernst Magne Pedersen og Bjørn Willumsen.
Osu!

Enda flere bilder:


Leirens sortbelter.

Oishi Shihan leder katatrening.

Sensei Willumsen til venstre.

Shihan Yakunin, Sensei Willumsen og Shihan Oishi.

Sensei Willumsen sammen med fremtredende utøvere.

Gradering – kihon.