Den 3. og 4. juli arrangerte NKO-kumitegruppa og landslaget «kick off»-seminar i Horten, med sensei Valeri Dimitrov som instruktør.

Marleen og Valeri

Å ha en slik samling er så smått en tradisjon for å samles og komme i gang til høstens konkurransesesong. Det var rundt 50 deltakere totalt, og en god blanding av norske og svenske klubber. Samlinga var godt avviklet, og det var dessuten nydelig vær hele helga slik at alle treningene ble avholdt på en fotballbane utendørs. Marleen var med som eneste fra TKK, og forteller om en lærerik dag til tross for at hun bare hadde mulighet til å være med på første dag av samlinga.

Sensei Valeri hadde ikke noe spikret opplegg han ville gjennom for hver økt; han ville heller legge opp treninga etter hva deltakerne ønsket og var hele tiden åpen for spørsmål. I første økta jobbet vi mye med ha ulike handicap eller oppgaver. Noe av målet med dette var at vi må være kreative når vi ikke kan jobbe som normalt – særlig når motstanderen ikke har noe handicap! I det hele tatt virket det som om sensei Valeri var opptatt av å prøve ut og finne egne måter å løse oppgavene på.

I de to påfølgende øktene jobbet vi mye med konkrete teknikker og kombinasjoner; mange av dem teknikker og kombinasjoner som sensei Valeri selv er kjent for å bruke. Han er åpenbart veldig dyktig og kunnskapsrik, og han delte gjerne av kunnskapen sin. I tillegg til det tekniske, gjaldt det også ting som pust, avslapping og fokus før konkurranse.

Alle øktene inneholdt i tillegg en god dose sparring. Det ble godt mottatt, da de fleste utøverne setter pris på å få sparre med mange nye partnere på et høyt nivå.

Alt i alt, en veldig lærerik dag med trivelige folk i Horten!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.