Den 18. og 19.mai deltok senpai Tommy Ottesen, sensei Bjørn Willumsen og sensei Sven Jonsson på et stort internasjonalt karateseminar i Moskva. 

gruppe
Deltakerne fra TKK sammen med shihan Yakunin, shihan Oishi og andre russiske sortbelter.
tachibana
Sensei Tachibana 4. dan

På seminaret deltok cirka 250 utøvere. Foruten oss fra Norge var det deltakere fra Japan, Russland og en del andre tidligere sovjetrepublikker. Leder for seminaret var presidenten for det russiske kyokushinforbundet shihan Yakunin (8. dan), og fra Japan var shihan Oishi (8. dan) kommet for å være hovedinstruktør. Shihan Oishi ble assistert av sensei Kano (3. dan) og sin uchi-deshi sensei Tachibana (4. dan), begge fra Japan.

Treningene ble avviklet i en dojo i den gamle olympiske arenaen i Moskva-sentrum. Lokalene var ikke spesielt store, så det ble ganske trangt med 7-8 rekker og cirka 30 utøvere på hver rekke. Store deler av den russiske elite var tilstede; på første rekka kun senseis, deretter to rekker med senpais.

kano
Sensei Kano 3. dan

Treningene var tekniske, ikke spesielt harde. Seminaret ble avsluttet søndag med gradering.

Vi fra TKK ble tatt imot og inkludert på en helt fantastisk og unik måte som er vanskelig å beskrive. Russerne hjelp oss ift. transport, hotellbestilling etc, og tok oss på flere turer rundt om i Moskva. Vi fikk i løpet av den tiden vi var der sett ganske mye av Moskva-sentrum.

En kyokushin-tur til Russland anbefales på det sterkeste!

Tekst: Sven Jonsson
Foto: Алексей Зайченкo

2 Thoughts on “Kyokushin-tur til Russland”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.