Full av mot og ambisjoner stilte Tromsø Karateklubb opp på årets NM som i år ble avholdt i  vår kjære hovedstad Oslo.

DSC 3056
Hossein Ahmadi og Eva Passas med hver sin tredjeplass.
DSC 2970 200px
Johan O. Kjørstad vs. Ørjan Johnsen

Først ut var Ørjan Johnsen. Han stilte i klassen Gutter mellomvekt. I sin første kamp møtte han kjente Johan O. Kjørstad fra Ringerike Karateklubb. De som var med vil huske Kjørstad da han var med og deltok på treningsleiren med Steffen Haukedalen sist februar. Ørjan Johnsen startet kampen i høyt tempo og med bra teknisk kvalitet. Han presset godt på i starten, men måtte til slutt se seg slått av den mer erfarne fighteren fra Ringerike. Gratulere til Ørjan for den veldig gode NM-debuten. Johan O. Kjørstad endte på andreplass i denne klassen.

Neste TKK-fighter ut var Ernst M. Pedersen i mellomvektklassen. Han møtte Rasmus Orstad fra Bryne Karateklubb. Kampen var jevn og gikk til forlengelse. Rasmus Orstad vant kampen på dommeravgjørelse, og endte til slutt med å vinne klassen.

I semifinalen møtte Hosein Ahmadi utøveren Olav Raknes fra Flaktveit IK Kampsport. Hosein Ahmadi åpnet velkjent med lynraske teknikker og høy spirit. Motstanderen Raknes var svært urein teknisk, brukte ulovlige teknikker og traff Hosein mot ansiktet (øynene). Disse treffene hemmet Hosein resten av semifinalen. Selv om Raknes fikk flere advarsler endte han opp med å vinne semifinalen. Gratulere til Hosein Ahmadi med tredjeplass i sin NM-debut.

Eva Passas stilte i mellomvektklassen for damer. Denne klassen fremsto som en av de mest fornøyelige å se på, da det var svært høyt teknisk nivå på utøverne. I semifinalen møtte Eva Passas utøveren Camilla Gullaksen fra Fyllingen Karateklubb. Semifinalen var svært jevn. Gullaksen vant marginalt med kun en dommer-stemmes overvekt. Gratulere til Eva Passas med fenomenal innsats og tredjeplass i årets NM.

Sensei Bjørn Willumsen måtte dessverre trekke seg fra NM på grunn av skade.

Gratulere til Finnsnes Karateklubb for gode resultater. Christer K. Karlsen ble norsk mester i sin klasse (Gutter mellomvekt). Sindre I. Jensen fikk andreplass i sin klasse (Gutter lett-tungvekt), og Frode L. Olsen fikk tredjeplass i sin (Herrer tungvekt).

Henning Dallavara (Vadsø Karateklubb) imponerte stort. Han var tydelig at han har gjort stor teknisk  fremgang siste tiden da han endte opp med å klart vinne sin klasse (Gutter lettvekt).

Fullstendig resultatliste (Kampsportforbundet) HER.

Les også referat fra www.haukis.com HER.

DSC 2953
Oppstilling etter innmarsj.
 
DSC 2978
Ørjan Johnsen vs. Johan O. Kjørstad
DSC 3010
Årets pokalbord

4 Thoughts on “NM 2011 vel fullført”

 • Skikkelig bra innsats. Fint å høre at den beste tekniske klassen var dameklassen. Imponert over Ørjan. At Ernst går såpass jevnt med den som vinner klassen er jo også et godt tegn, men han har vel hatt en heller dårlig å stressende oppladning direkte fra Japan til NM! Lite som skiller fra en topp-plassering da.

  Synd at Hossein møtte en slik typisk ukontrollert «bajas», men alle stevner har jo opptl flere slike. Grtulerer ti Hossein og Eva med medaljer og til resten for flott innsats. OSU!

 • Artig at vi har to debutanter som gjør så bra innsats, alltid stessende å stille i større mesterskap enn man har vært med på før og i alle fall når det ikke er optimalt organisert fra arrangøren sin side som NM desverre var denne gangen. Den erfaringen man gjør i et stevne av denne størrelsen fører forhåpentligvis til at nervene er under kontroll neste gang, i alle fall har det vært sånn for min del. Eva begynner jo å bli rutinert og gjorde så vidt jeg fikk høre en kjempekamp, to mot tre dommere hadde vel vært hikiwake i en vanlig fullkontaktkamp.

  Personlig så føltes det som om mitt NM var over når jeg klarte innveiinga. Etter myre reising og uten skikkelig kontroll på vekta de siste tre ukene før konkurransen så sto den på 84.4kg når jeg sto opp fredagsmorgen og etter en lang ettermiddag i badstu og på tredemølle måtte jeg utsette innveiinga til etter en lang løpetur på lørdagsmorgen; 08:30 nådde jeg 80.00 kg. etter en reduksjon på 4.4kg på et døgn. Med 3-4 timer å restituere på etter det ble det ingen god innsats fra min side. Ny lærdom å ta med seg videre rett å slett.

  Ellers må vi jo også gratulere de andre Nordnorske klubbene men en kjempeinnsats, 2 gull og 1 sølv i 3 forskjellige juniorklasser til Vadsø og Finnsnes er veldig sterkt og viser at det lar seg gjøre også i små klubber!

  Osu!

  • Bra og reflektiv kommentar Ernst! Her har de forskjellige sikkert mye å ta med seg videre – spesielt til NNM til høsten som jo arrangeres av TKK 😉 Man lærer som regel mer på et stevne en på mange, mange, treninger – uansett hvordan det går!

   Christer på finnsnes er jo rett og slett helt rå, det viser hvor mye opplegget til Shinkyokushin på Jr. siden fungerer, i tillegg til at Finnsnes selvfølgelig er en god klubb og Sensei Helin er en ressurs på kumite. Teen Exchange programmet er noe vi også burde vurdere å sende unge utøvere til, f.eks. Ørjan.

   Artig at Henning og Vadsø gjør det så bra. Han var jo også med på NNM på Finnsnes ifjor og vier progresjon. Til helgen er det jo samling med Hanshi Arneil i Vadsø og hadde jeg ikke vært i pappapermisjon så hadde jeg dratt. Vadsø er en god gammel klubb som vi hadde MASSE med å gjøre i «regionsstevne-tia». Det gror i Vadsø og jeg håper vi ser masse til dem fremover.

   Forhåpentligvis ser vi noe til Alta og Kautokeino også!

   OSU!

   • Gratulerer så mye til både Tromsø og Finsnes med NM 2011!

    Jeg ser at Teen Exchange blir nevnt å kan da ikke styre meg men må tilføye at dere er hjertlig velkommen!

    Teen Exchange mynter seg mye på samme arbeidsmodellen vi har lagt til grunne i NKO sin region øst, nemlig aktivitet og frekvens over tid. Vi sørger samtidig for utveksling på tvers av klubbene, og her også over til svenske klubber med et vekslende faglig innhold. Vår makker er Magnus Hansen, den svenske landslagstreneren. Det må tilføyes at Magnus er en meget solid profil, med god grunning i det internasjonale konkurranse miljøet. Sammen med Magnus startet jeg dialog og tanker rundt samarbeidet allerede under VM i Tokyo i 2007, og i de siste 2 årene har vi holdt to treningssamlinger i året (en i Gøteborg og en i Horten). Tanken er at unge utøvere skal bli vant til internasjonal utveksling / erfaring på en positiv måte. I tillegg ønsker vi at juniorene skal ha en trygg arena for utfordring og vi har derfor åpnet Jr Cupen i Horten (Teen Challenge) for våre Svenske venner. Så langt gjelder dette klassen 15-17 år. Men, vi håper så klart at de får godkjent deltagelse av klassen 13-14 år også. Fra mitt personlige perspektiv, enten det dreier seg om treningssamlingene eller Jr Cup så vektlegges det å skape positive treningserfaringer i trygge rammer for våre unge krigere.

    Som sagt, dere er hjertlig velkomne!!

    Osu =s)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.