Alle var fornøyd og litt slitne etter en 4 timer økt!
Alle var fornøyd og litt slitne etter en 4 timer økt!

Den 24. – 26. oktober inviterte Kampidrettenes Utdannings-samarbeid, som ligger under Norges kampsport-forbund, til Trener I, del 1.

Vi som deltok var trenere/utøvere i fra Finnsnes karateklubb, Taekwondo klubb fra Balsfjord og Tromsø, Tromsø Shorin Ryu karateklubb og undertegnede fra Tromsø karateklubb.

Trener I er i sin helhet rettet mot barn- og ungdom der blant annet forståelsen av hvordan disse målgruppene fungerer med tanke på treningsadaptasjon og sosialiseringsprosessen, med påfølgende konsekvenser for trenerrollen sett i forhold til målgruppen.

Trener I skal gi treneren grunnleggende kunnskap om hva det innebærer å være trener. Det blir tatt utgangspunkt i barn- ungdoms utvikling både pedagogisk, biologisk og prestasjonmessig. Denne inngangsvinkelen danner grunnlaget for forståelsen av hvordan trening systematisk bør bygges opp for unge utøvere.

Utdanningen belyser de endringer som finner sted i yteevne og bevegelsesatferd som følge av systematisk påvirkning ved anvendelse av grunnleggende treningsprinsipper og treningsmetoder. Helgens kurs ble avsluttet med at vi instruerte hver vår tur hele klassen, men forskjellige ”treningstyper” noen hadde basistrening og andre hadde barnetrening.

Jeg tror vi alle var fornøyd og litt slitne etter en 4 timer økt. Jeg håper og tror alle kommer til neste del som er den 13. februar 2009. Takker alle som var med for en lærerik helg, takker også Ivan Tzatchev som var kursholder.

Tommy Ottesen,  Tromsø karateklubb