Shihan Söderkvist 6. dan, Veronika Myrvang, Eva Passas og Sensei Dimitrov 3. dan.

Årets sommerleir i regi av NKO gikk av stabelen i Stavern. Temaet for leiren var ”Kyokushin Samurai” noe som er ensbetydende med samuraienes moralkodeks bushido, som betyr ridderlighetens vei. Grunntanken er å alltid være forberedt på å dø, og akseptere døden som noe naturlig. For Samuraiene ville dette gi dem frihet fra dødsfrykten og medføre at refleksene ble spontane. Dermed gi dem fri refleksreaksjon til å hjelpe dem når livet sto på spill. Som Kyokushin Samurai arbeider vi med å akseptere faren vi frykter før vi kan fri oss fra den! (Sensei Ole T. Greis 3. dan).


Trenerne som var hentet inn til denne sommerleiren var Shihan Michael Söderkvist 6. dan (Sverige) og Sensei Valeri Dimitrov 3. dan (Bulgaria). I tillegg var leiren godt representert med landslagstrenerne m.fl.

Veronika Myrvang

Forventningene innfridde
Treningene var fordelt på kumite, kata, bunkai, bakkekamp og nattrening. I tillegg ble det avholdt foredrag med Shihan M. Söderkvist, der temaet var moderne idrettspsykologi relatert til ”Kyokushin Samurai”. Söderkvist tok for seg den historiske opprinnelsen i Kina og frem til slik vi opplever denne i dag gjennom Sosai Oyamas Kyokushin(kai). Selv om det var mange lange harde økter, var treningene gjennomførbar for både voksne og barn. Dimitrov og Söderkvist lærte bort sine favoritt teknikker og svarte på spørsmål til stor glede for deltagerne. Nattreningen ble avholdt natt til lørdag kl. 0400. Treningen var orienteringsløp i grupper til ulike poster i Stavern.  Det kan nevnes at deltagerne måtte ut i sjøen for å gjennomføre noen av øvelsene. Lørdag ble det avholdt gradering og fire utøvere gikk ti kamper med høy intensitet. Kampene gikk samtidig, noe som er forskjellig fra vår klubb. Alle treningene foruten graderingen ble avholdt ute i solskinn på gressbane.

Grilling og sosial underholdning
Årets strandtrening inneholdt tradisjonell sumobryting og hestekamp. I hestekamp utgjorte fem deltagere hest med rytter på topp. Selve kampen ble avholdt i sjøen der lagene kjempet mot hverandre til stor underholdning for tilskuerne.  Avslutningen på seansen var tre ganger Bansai til vinnerlaget og en dukkert i sjøen.  Denne kvelden var det grilling og sosial sammenkomst i partyteltet på Fredtun.  Søndagen ble avsluttet med kamp mellom lagene fra natt treningen. En av øvelsene var ”beltetrekking” mellom finalelagene, der lagene slet både Dimitrov sitt belte og et orasjebelte før seieren var i havn.  Derfor har Dimitrov noe ”knyttet” belte på bildet.

Eva Passas

Hele arrangementet var godt organisert med både bespisning og innkvartering på Fredtun Folkehøyskole. Dette kan anbefales for alle som er interessert i å utvikle seg selv. Representantene fra Tromsø Karateklubb er meget fornøyd og kommer tilbake med mye bra input til videre trening.

Veronika Myrvang og Eva Passas