Jhon Hansen

Tromsø Karateklubb satser videre mot nye mål. Kalenderen er fylt frem mot sommeren med deltakelse i Mushin Challenge V på Ringerike 17. april, Dojo-mesterskap Tromsø 6. mai, europamesterskap 5. juni og sommerleir med gradering 10.-13. juni. Deler av Kumitegruppa var samlet sist søndag for å jobbe med fightrelatert trening.

Kumitegruppa har denne vinteren trent sammen hver søndag som forberedelse til NM som gikk av stabelen i mars. Det resulterte i gull og bronse til to av klubbens utøvere og respektabel innsats fra de andre deltakende. Neste store mål er EM i Spania, med delmål om deltakelse i andre konkurranser underveis.

Sensei Bjørn Willumsen

Vi håper at flere medlemmer som ønsker å satse på konkurranser fremover også møter opp på disse treningene. Samtidig vil vi prøve å dra med klubbmedlemmer som ikke kan stille opp regelmessig til treninger som sparringspartnere, til spesifikke driller og rolleinnehavere i kamper. Dette har vi tro på vil gagne både de som deltar denne gangen og ikke minst for å øke nivået på alle klubbens utøvere ytterligere.

Søndagstreningene har vært en fast post i treningsprogrammet hele vinteren, og hovedfokus har vært kamprelatert trening. Også sist helg var dette tema og Sensei Bjørn Willumsen, som har tatt ansvar for disse treningene og hjulpet utøverne med treningsopplegg og instruksjon, kjørte et meget bra opplegg. Vi startet med grunnleggende bevegelser og kombinasjoner med økende vanskelighetsgrad. Deretter gikk vi videre til intervalltrening på sekk, igjen med fokus på kombinasjoner og bygging av utholdenhet, teknikk og spirit. Etter litt styrketrening var det sparring som sto på programmet og intensiteten på kampene var veldig god selv etter en lang økt.

Tidligere i forrige uke ble det også kjørt noen ekstratreninger som ett ledd i oppkjøringen mot sommerens EM, på disse var det bare Jhon Hansen og Ernst Pedersen som deltok. Vi har hatt fokus på teknisk trening og kombinasjoner foreløpig, med en kondisjonsbyggende utendørsøkt som avslutning. Fokus på teknikk, kombinasjoner og også taktikk og strategi kommer til å bli formatet på disse ekstratreningene fremover.

Ralph Kube
Ralph Kube er klar for mer!
Nødvendig utstyr for hard trening

6 Thoughts on “På trening med Kumitegruppa”

  • Utrulig bra jobbet folkens. Bra bilde av Ralph – øver han på å stå på toppen av pallen?

    • 🙂 Men det er ikke helt «Eye of The Tiger», litt mer «Papa Schlumpf Victory Dachi»?

      • Bare for å gi videre informasjon om ka som skjer på de treningen så driv Jhon stort sett å syng «You’re the Best Around» fra Karate Kid

    • Det burde jo være låta på Dojomesterskapet våres – ved oppstilling 🙂

Comments are closed.