Vadsø Karateklubb hadde i slutten av mars gleden av å få besøk av Hanshi Steve Arneil (England). Senpai Ánde Østmo tok turen nordover, og her er hans rapport.

1 26 700px
Gruppebilde fra vinterleiren.

Osu!

Jeg tok turen til Vadsø for å trene med Hanshi Steve Arneil, 9. dan, som den eneste fra Tromsø Karateklubb.

Det var rundt 70 stykker påmeldt til leiren, store som små. Klubbene som var representert der var Vadsø KK, Lyngdal KK (Sensei Sten Jarle), Alta KK (Senpai Roald Joks) og Sør-Varanger KK.

Treningsleiren varte fra torsdag 24. mars til søndag 27. mars. Gradering var på søndag, der Sten Jarle oppnådde 3. dan. Gratulerer!

Hanshi Arneil åpnet leiren ved å prate om hvor viktig det var å passe på kroppen din når du trener, slik at man ikke får slitasje på kroppen. Han har pratet med utøvere og eksperter på olympisk nivå når det gjelder forebygging av skader og ville dele dette med oss.

1 56 700px
Hanshi Steve Arneil instruerer juniorpartiet. Foto: Roald Joks.

Trening
Treningene bestod av både vanlig kihon, terping av stillinger, samt vi fikk gå kihon-teknikkene utført i kamai. Han sier basic teknikker er uhyre viktig for å styrke fight-teknikkene våre. Kata er også viktig når det gjelder fight. Her gikk vi kataene både utrolig sakte (4 sekunder pr. telling) og utrolig raskt. Å gå kata raskt var det mest slitsomme ved å trene til 100-mannskumiten fortalte han.

Jeg skjønte raskt hva han mente. Etter 4-5 kataer i raskt tempo der alt skal være perfekt, blir man utslitt i både kropp og sinn.

Arneil vektla blokkeringer, som han mente vi gjorde alt for lite av.

Det ble imidlertid lite sparring, fight mot hverandre. Jeg, Henning og Svein Dallavara gikk kamp mot Sten Jarle på hans sandan-gradering, så noe slossing ble det på oss hvertfall.

Som alltid er det en lærerik og nyttig erfaring å trene med Arneil. Han viser utrolig engasjement hvert år, og virker ikke som alderen har tatt han igjen enda.

Back in Tromsø
Vel, ikke helt sant den siste der. På slutten av leiren takker han for seg : " Thank you, it’s always a great pleasure to be back here in Tromso and train with you guys!" Ingen sier et ord, bare noen rare blikk blir vekslet. Til slutt forteller sier en at det er Vadsø vi er i nå, og han beklager seg til både oss på rekka, og de fremmøtte foreldre og kjente som ser på fra tribunen.

Så, etter en helg med god mental og fysisk fostring sitter jeg igjen med en bredere kunnskap og ser nå klarer sammenhengen mellom kata, fight og basic teknikker.

Mvh. Ánde Østmo

2 Thoughts on “På vinterleir med Hanshi Steve Arneil 9. dan”

  • Kjempefint innlegg. Lurer på hvor lenge Hanshi vil holde vinterleiren ved like i Vadsø? Jeg håper jeg kan bli med til neste års leir! Han er jo et levende Kyokushinleksikon – enn så lenge. En flott instruktør og var jo en av de mest avholdte elever av Oyama selv helt til, ja de som kjenner historien vet selv!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.