For andre år på rad deltar medlemmer fra Tromsø karateklubb på den årlige russiske treningsleiren. Her er deres rapport.

Reiserute: Fra Tromsø med fly 06.45 torsdag 15. september, via Oslo, Stockholm og St. Petersburg.

Hentet på flyplassen i St. Petersburg av folk fra Kuznecov Dojo (http://spb-karate.ru) som drives av Sensei Pavel. (Som også var i Petrozavodsk, og som graderte til 4. dan.) Vi ble tatt med rundt i byen og fikk være med i dojoen og hilse på folket før treningen. Ble tatt bilde av med de som trente der. Får dette tilsendt på e-post etter hvert fra dem.

Når tiden var inn for videre transport ble vi kjørt til togstasjonen. (I fjor ventet vi 4 timer på togstasjonen!)

Vel fremme i Petrozavodsk ble vi hentet av en Sensei og en Shihan. Denne Shihan er regnet som øverste sjef i Petrozavodsk og har en egen dojo her. Han fikk for øvrig 5. dan under treningsleiren.

Treningen startet kl.11.00 og ble ledet av Shihan Yakunin, 8.dan. Det var ingen fra Japan på leiren. De var invitert, men det ble sagt at de ønsket å være hjemme hos sitt folk i en vanskelig tid.

På avslutningen av første treningen hilste alle deltakere på hverandre på en flott og inkluderende måte. Avslutningen på siste trening søndag, foregikk på samme måte. Dette foreslås innført til vår egen sommerleir. Samme med oppstillingen før treningsstart, som ble utført med god tidsmargin.

Taiko-trommingen før og etter trening gir også et høytidelig preg over det hele.

Mellom hver trening og etter dagens siste trening ble invitert og spandert på lunsj/middag. Både av Shihan Yakunin øvrige. Vår venn Anatoly hentet og fraktet både oss og flere. En Senpai fra Yakunin Dojo var tolk for oss, og var med på disse lunsjene og middagene.

 

Lørdag var det Sayonara fest på et innleid diskotek. Her var det mange småretter som ble servert. Sensei Bjørn og jeg fikk som de eneste til stede, hovedrett i tillegg. Sensei Bjørn holdt en kort takketale i mikrofonen fra scenen.

I det hele tatt oppleves en gjestfrihet som er fantastisk. Mange ville ha bilde av oss i lag med seg. Man følte seg ønsket og velkommen. Anbefales for flere!

Tilbaketuren etter siste trening på søndag, var noe usikker. Ved en feil var det kun kjøpt togbilletter en vei. Det var snakk om at vi kunne sitte på gruppen fra St. Petersburg i deres bil, men det viste seg å ikke være plass. Det endte med at Oleg og Tatyana, begge kjent fra leir i Tromsø, ble med oss på reisebyrå og kjøpte billetter til kveldstoget. Bjørn leste på disse og var overbevist om at det var sitteplasser vi hadde fått. Når vi kom på toget om kvelden viste det seg å være “lux” kupe med kun 2 køyer i hver. Topp!

Olga ( kjent fra Tromsø ) ønsket å invitere oss hjem til seg på mat, så hun var jo glad for at det ble tog istedenfor bil. Her var også flere deltakere fra sommerleiren.

Neste morgen kl. 07.00 (mandag) ble vi plukket opp på togstasjonen i St. Petersburg og tatt med på frokost, og på sightseeing i byen frem til det var tid for å reise til togstasjonen.

Vi har fått mange nye karatevenner, og om alle som har sagt dem skal komme til vår leir kommer, så vil det kanskje bli et flertall av russere der? Om bare noen av disse kommer er jo det også kjempehyggelig.

En stor ting for Russerne på denne leiren var at en astronaut, som nylig var kommet ned fra verdensrommet, deltok på leiren. Han var Senpai og fikk sin 2. dan, ved start av leir.

Han ble sett på som en stor nasjonal helt og var høyt dekorert. Han holdt en konferanse en kveld der han fortalte om ting fra rommet, og folket fra leiren fikk stille spørsmål.

One Thought on “Petrozavodsk september 2011”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.