Barnegruppa i Tromsø karateklubb utgjør en stadig større andel av klubben, dette vistes godt på årets sommerleir.

DSC_2910

DSC_2867

Rundt seksti deltakere deltok på «Kyokushin Midnight Sun Summer Camp 2013», disse kom fra Finland, Russland og en del norske klubber.

Sommerleiren ble ledet av den japanske toppinstruktøren shihan Jiyuu Shibata (5. dan) som sist besøkte Tromsø i 2011.

DSC_2865

Shihan Shibata gav deltakerne innføring i basal karate, kata og fullkontaktkamp. Treningene var både teknisk og harde. Det opplevdes som svært inspirerende å bli instruert av en ekte japansk karatemester. Spesielt inspirerende var det å vite at treningene på vår sommerleir ble gjennomført på samme måte som karatetreninger blir gjennomført på i Japan.

DSC_2864

De siste årene har barnegruppa i Tromsø karateklubb vokst, og barnegruppa utgjør i dag en stor andel av klubben. Dette kom tydelig frem på sommerleiren der det i år deltok mange barn. De yngste var kun seks år.

DSC_2863

Det er svært gledelig for oss som har drevet på med kyokushin-karate en del år å oppleve at vår karate stadig kan tiltrekke unge mennesker, både gutter og jenter.

Vi mener at kyokushin-karate er bra for de unge. Mange viktige verdier og egenskaper kan læres på trening; høflighet, respekt, disiplin, psykisk og fysisk robusthet, og viktigheten av å ikke gi opp for lett. Dette er ting som kan være svært nyttig for barna å ha med seg når de skal møte verden.

 

Å oppleve at mange barn stiller opp på karatetrening og sommerleir gjør at karatens fremtiden ser lys ut.

Vi gleder oss allerede til neste års sommerleir.

Osu!

Det vil være mulig å trene karate i sommer.

DSC_2961
Utøvere i alle aldersgrupper deltok på årets leir

DSC_2966

DSC_2969

DSC_2926

DSC_2761

DSC_3014
Gratulere til Ernst M. Pedersen og John Markus Bjørndalen som besto testen til 1. kyu. Ønsker dem lykke til videre med videre trening!

One Thought on “Mange glade karatebarn deltok på årets sommerleir”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.