Norges kampsportforbund ved Bjørn Solberg og Tromsø karateklubb lagde en gavepakke til kampsportklubbene og andre interesserte ved å arrangere et Steve Maxwell-seminar her i Tromsø.
Karl Kristian (Oslo Kettlebell gym), Steve Maxwell og Bjørn Solberg (Norges kampsportforbund). Foto: Elisabeth Eriksen.

Arrangørene var veldig spente på hvor mange som ville melde sin interesse, og med like over 30 oppmøtte var de nok svært fornøyde. Forutenom en del fra klubben, møtte bl.a. representanter fra tae kwon do, krav maga og kickboksing med geografisk spredning fra Kautokeino til Harstad.

Oscar Grøntoft utfører "Risgangen". Foto: Elisabeth Eriksen.

Maxwell svarte til forventningene. Med mye inspirasjon fra yoga og mye kunnskap om styrketrening og kampsport, bygde han rolig opp et stadig mer krevende program for oss. Det begynte med å løse opp i hodet, rygg, armer, fingre osv. og fortsatte med armhevinger og varianter av armhevinger. til og med armhevinger med «koken» ble spadd frem igjen. Videre fikk beina gjennomgå med fleksibilitetstrening med bevegelse. Passiv fleksibilitet er ingenting dersom du ikke er sterk i tillegg. Derav ble alle øvelsene som vi vanligvis ser på som uttøying tillagt bevegelser, og ja, det var tungt. Til alle øvelsene, ble vi vist «motøvelser». Vi skal vel ikke se bort fra at YTWI blir å se på treninger fremover, eller f.eks. «pull»-øvelsene. Det er bare å vente i spenning for de som ikke var til stede!

Seminaret varte i fire timer, men disse timene gikk utrolig fort. En kveld viet inspirasjon, glede og noe frustrasjon ettersom det ikke var alt man fikk til.

 

Bilder fra seminaret (Foto: Bjørn-Ottar Bakkejord)
[mudslide:picasa,1,tromso.karateklubb,5712706445471602529]

3 Thoughts on “Styrkeseminar med Steve Maxwell”

 • Dette var meget bra og lærerikt. Det kan nevnes at det også var utøvere fra Tromsø Jujitsuklubb og Nordlys Karateklubb (Shorin Ryu).
   
  Som vi også opplevdemed Hanshi Steve Arneil  i Vadsø for 2 uker siden, så hadde også denne Steve (Maxwell)  et fokus på å holde kroppen og spesielt ledd aktive og bevegelige. Han var opptatt av at kvaliteten på liv og helse, spesielt etter man fyller 40 og ikke kan bedrive kampsporten sin etter en 19-årings eksplosive idealer lenger, henger sammen med trening som samsvarer med kroppens naturlige bruk og virkemåte – fra topp til tå. Hans metoder skal hjelpe til å utvikle de han kaller en mangfoldig «tre-dimensjonal» styrke – som også hjelper deg å holde deg skadefri. Set det i sammenheng med et moteksempel i standard vekttrening hvor man blir veldig sterk i relativt få retninger/bevegelser.
   
  Personlig kjente jeg at de tingene han nevne som typiske karateutøver-problemer henger hardt i min egen kropp. Mine stive skuldre og til dels øvre rygg, onde ankler og knirkete kne føltes mye bedre etter bare en (dog lang) workshop med denne utrolig behagelig mannen og hans øvelser 🙂
   
  Mye av av innholdet har vi som er instruktører over tid vært borti før, men Steve hadde de små detaljene og variasjonene – samt innsikten til å gjøre de om til rent helsemessig gull. Og egen kroppsvekt hart man jo bestandig med seg – genialt. OSU!

 • Kjenner på kroppen at det er mye herfra som jeg blir å bruke videre. Selv om det er litt gangsperre i en del muskler som ikke har vært brukt på en stund, så er jeg mer «lett» i kroppen enn æ har vært på lenge.

 • Dette var knallbra synes jeg! 😉 Skrev en lang kommentar som supplement til artikkelen på websiden! OSU!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.