Senpai Steffen Haukedalen og Sensei Sjur Vestlie

I helgen ble utøvere fra Tromsø Karateklubb, Finnsenes Karateklubb og Tromsø Shorin Ryu Karateklubb drillet av landslagstrenerene i nye metoder, teknikker og tankesett rundt kamp- og treningskultur. Fokus lå på utøvere fra Tromsø og Finnsnes som om to uker skal delta på NM i Bergen. Senpai Steffen og Sensei Sjur, henholdsvis hovedinstruktører fra Ringerrike Karateklubb og Horten Karateklubb, serverte fem intensive, krevende og serdeles lærerike økter fra fredag til søndag.

Allerede fra første instruksjon fredags kveld legger man merke til hvor utrulig godt instruktørene utfyller hverandre. Samtidig har de et glimt i øyet og holder en lystbetont tråd gjennom instruksjonene sine, uten at det går utover seriøsiteten. Sammen utgjør de en sjelden inspirerende og godt nyansert duo. Steffen og Sjur er tidligere presentert i [Unik treningshelg med steffen og Sjur].

Camilla – debutant i NM

Første trening starter med basis prinsipper for leveranse av effektive grunnteknikker. Det bygges derretter på med diverse kamp-driller som verktøy for raskere heving av eget nivå og teknisk ramme. Hele tiden vektlegges det at drillene kan tilpasses forskjellige ferdighets- og fysisk nivå. På samlingen er alt fra høstens nybegynnere til sortbelteinstruktører, alt fra mosjonister til konkurranseaktive og alle ender opp med å få en matching og utfordring tilpasset sitt individuelle nivå. Å få til dette er en liten bragd i seg selv! Etterhvert tendenserer øktene mer og mer mot frisparring og flyt hvor en får testet ut kombinasjoner og en merker at drillene hjelper godt på – og selvtilliten øker dertil. Mange av drillene er utviklet etter studie av dagens topputøvere. Det ble en markant fremgang for alle deltakere, uansett nivå, og det hjelper fantastisk på for motivasjonen til den enkelte utøver og gruppen som helhet.

Jhon (tv.) – 3.plass fra NM ifjor

Det ble vektlagt at man skal kunne føle seg trygg på kamptrening og da er det viktig å holde seg skadefri. Forruten sterk fokus på å effektivt kunne ta vare på seg selv, starter det med en god kultur for kamp og samspill mellom utøvere på forskjellige nivå. Man skal f.eks. ikke trenge å være en elite-utøver for å være med på kampsatsning eller bli slått gul og blå for å hjelpe konkurranseutøvere i en oppkjøring. Alle kan hjelpe til på sin måte og ha roller som blir respektert. Dette er litt på tvers av hva som har vært vanlig innen fullkontakt karate/kampsport, men resultatene som landslagsduoen har å vise til taler for seg selv. Den ene toppplasseringen etter den andre, både nasjonalt og internasjonalt, kommer ut av den satsningen som er gjort de siste årene. At deres utøvere også holder seg relativt skadefrie har vakt stor oppmerksomhet både i og utenfor kampsportmiljøet. Mer detaljert beskrivelse av treningsprogrammet dag for dag kan du finne på rapporten fra Steffen Haukedalen sin webside – [TROMSØ 2010].

Det ble også satt av tid til en hyggelig sosial sammenkomst på lørdags kveld, på Tangs restaurant, for å få trent magesekken og lattermusklene. Her ble det I tillegg til mat servert gamle mimre-historier av den ekstreme sorten fra samlinger og konkurranser, i beste Rorbua stil, til store glede for både nye og gamle utøvere.

Etter siste trening på søndagen var det en enormt bra stemning i Dojo. Alle var ubetinget enig om at samlingen var en suksess og at dette må vi prøve å følge opp, både med flere lignende samlinger og økt lokal aktivitet som kan videreføre helgens impulser. Instruktørene virket også meget tilfreds og håper på å komme tilbake ved en snarlig anledning. Samtidig ble vi invitert til å stille på andre samlinger i sør når vi måtte ha mulighet.

Stor takk til instruktørene og alle utøverene som gjorde denne helgen til en effektiv og flott samling. Takk Tromsø Shorin Ruy Karateklubb som stiller opp med sine inspill og slepne teknikk. Stor takk til Finnsnes Karateklubb som alltid tar veien til Tromsø med stort engasjement.

Gruppebilde fra siste trening på lørdag.

Se flere bilder i Galleriet [link kommer snart]!

OSU!

Eksterne linker:

4 Thoughts on “Suksessfull og motiverende helgesamling.”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.