Vi er kommet til dag tre i Japan, og vi stortrives her. Vi har blitt tatt imot med åpne armer, og alle er veldig vennlige. [Oppdatert!]
 
 
Så langt har vi fått med oss mye bra treninger, første trening ble gjennomført veldig likt det vi vanligvis gjør i Tromsø med Kihon, Idogeiko og Kumitedrill til slutt. Etter en lang reise, ca 24 timers tur, var det ikke bare å henge med på raske tellinger og bevegelsene til kjappe japanere.

 
Onsdag gikk det bedre  når vi på morgenen fikk kjørt oss litt på sekk og puter med Shihan Shibata som instruktør, og på onsdags kveld var det tid for en todelt trening der en time Kata ble etterfulgt av en time Kumite. Nivået på treningene og alle utøverne er gjennomgående veldig høyt, noe som kanskje ble synligjort best av alt på Katatreningen der små juniorer med blått og oransje belte som knapt når Ernst til belteknuten, noe som virkelig sier noe om hvor småe de er, gikk kata som om de aldri hadde gjort annet. Etter en kjapp gjennomgang av Pinan Sono Ichi til Go gikk vi videre med vanskeligere kataer og når vi kom til Seipai og Garyu måtte Ernst sette seg og kunne bare smile når juniorene fortsatte og imponerte  med sitt meget høye nivå; fire-fem av de så ut som om de hadde drevet med dette mye lengere en de få årene de er.. Etter treningene ble det tid til litt sosialisering og vi klarte å kommunisere greit med dojoens eldste elever som for dagen var i rundt 15-16 år, og det ble tid til både litt mimring fra fjorårets besøk av Sensei Bjørn og litt spøking og fliring som det skal være når man møter gamle og nye venner.
 
I dag tidlig ble vi hentet litt tidligere enn i går av Shihan Shibata som hadde med seg Sensei Tachibana for en liten utflukt, selvsagt med trening på planen. Etter ca 40 minutters kjøretur endte vi opp i Mihon park. Vi ruslet ned på stranda hvor vi kjørte intervaller på pute og skyggekamp, med Fujifjellet i bakgrunnen. Med sol og forholdsvis varmt vær fikk vi en veldig fin økt som begge to kommer til å huske lenge, litt tid til å kjenne på temperaturen i sjøen ble det også og den holdt omtrent den varmen vi er vant med fra gode nordnorske somre, altså ca 10 grader. 
 
Nå er det igjen litt avslapping før kveldens økter tar til, vi blir hentet av Sensei Tachibana for en økt i hans dojo og deretter bærer det tilbake til Shihan Shibatas dojo for en økt der også. Senere i uka skal vi overvære Sensei Tachibanas Yondan gradering, noe som nok blir minneverdig med 40-manns kumitetest som høydepunkt. Som karateka kan livet ikke bli mye bedre en det vi opplever her med gode treninger, stor gjestfrihet, vennlige mennesker og fine omgivelser og en slik tur er virkelig å anbefale for alle som har mulighet.
 
For flere bilder kan man se på Shihan Shibatas blog http://ameblo.jp/szkyokushin

 
 
Osu!
I Soloppgangens Land, Sensei Bjørn og Ernst
 
Bilder:
 

2 Thoughts on “Trening i Japan”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.