Torsdag 15. desember var det tid for overrekkelse av nye sortbelter og dan-sertifikater i Tromsø karateklubb.

På årets sommerleir hadde Tromsø karateklubb fire dan-kandidater til gradering, to til shodan og to til nidan. De bestod alle graderingen. Graderingen var lang og krevende med 10-manns kumite for shodan-kandidatene og 20-manns kumite for nidan-kandidatene.

Det er en stor glede for meg, på vegne av klubben, å få dele ut nye belter og sertifikater. Tromsø karateklubb har ikke hatt så mange nye dan-grader på én gang siden 2009. Det er også gledelig at tre av dem er klubbens egne «produkter».

Senpai Leif Erling Svendsen startet sin karriere som junior i klubben. Han er aktiv som instruktør og deltar i konkurranser, med VM-deltakelse i år som høydepunkt.

Senpai Halgeir Ringjord begynte som voksen på begynnelsen av 90-tallet, han er instruktør i klubben og deltar i sekretariatet når klubben arrangerer turneringer.

Senpai Christian Addo er legendarisk i vår klubb, han er det eldste i vår klubb som noensinne har fått det sorte beltet. Det står det respekt av når man er over 60 år, og ser ut som en ungdom.

Senpai Mia Finnestrand kom fra Sør-Norge til oss for noen år siden, hun fant seg raskt til rette i klubben. Hun er instruktør for barna og konkurranseutøver med historisk tredjeplass i årets VM som høydepunkt.

Jeg vil på vegne av klubben gratulere med nye grader, håper å se dere ofte i dojoen.

Avslutter med ett av sosai Oyamas 11 mottoer:
The true essence of the Martial Way can only be realizes through experience. Knowing this, learn never to fear its demand.

Osu!

Tekst: Bjørn Willumsen, sensei
Foto: Kenneth Augdal
Redigering: Sven Jonsson, sensei

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.