Mandag 12. desember hadde jeg gleden av å overrekke senpai John Kane sitt sorte belte samt dan-sertifikatet som bekrefter av han har 1. dan.

Han graderte seg under vår sommerleir i sommer med shihan Shibata fra Japan som sensor. Graderingen var lang og krevende, med 10-manns-kumite som avslutning på leirens siste dag.

Senpai John starter sin karatekarriere i Tromsø karateklubb i 1992, faktisk på samme nybegynnerparti som jeg startet. Etter en periode flyttet han til Alta, før han til slutt havnet i Harstad hvor han i dag er aktiv i driften av Harstad Karateklubb.

Når man vet hvor mye tid som går med for å drifte en klubb er det imponerende at man i tillegg finner tid til å forberede seg for dan-gradering.

Det er også fint å se at Harstad Karateklubb etter kort tids drift utdanner sin første senpai, det beviser bare at de jobber seriøst med karaten.

Harstad Karateklubb er den andre norske klubben som er So-kyokushin-medlem, Tromsø karateklubb setter pris på at vi er blitt én klubb til i vår organisasjon.

Etter overrekkelsen ble det holdt gradering som jeg ledet. Det var 12 stykker som stod nervøse og klar til innsats. Det var en fin gjeng og de jobbet godt gjennom hele graderingen. Når det hele var over, en halv time over tiden, var det en glede å kunne meddele at alle fikk ny grad.

Til slutt vil jeg takke senpai Bjarne Rafaelsen og senpai John Kane og resten av instruktørene i Harstad for den fine jobben de gjør med klubben og at jeg fikk komme og holde gradering.

Vil avslutte med ett av sosai Oyamas 11 motto:
The Martial Way begins with one thousand days and mastered after ten thousand days of training.

Gleder meg til fortsettelsen.
Osu!

Tekst: Bjørn Willumsen, sensei
Foto: Harstad Karateklubb

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.