Første torsdag i desember, og det var klart for fellesgradering med seniorer og juniorer til test. Fire seniorer prøvde seg, og tre juniorer prøvde seg for konvertering til seniorgrad. De venter ennå i spenning på resultatet, som ikke bekjentgjøres før tirsdag.

highgrade

Nitten juniorer skulle graderes: Fem til 8. kyu, sju til 6. kyu, en til 5. kyu, fem til 4. kyu, tre til 3. kyu og tre til den høyeste juniorkyugraden – 2. kyu (brunt belte). Det var tydelig hvem som hadde trent mest, og nærmest åndet for karaten frem mot gradering, samtidig skal det sies at alle viste god spirit og hadde god kiai. Alle juniorene bestod testen – hvilket var helt fortjent.

lowgrade

Ei gradering skal være hard, og en karateka skal være sliten etter en slik bragd. Det var også alle etter denne graderinga.

brownbelts

Som hovedinstruktør for juniorene, er jeg veldig stolt og glad på deres vegne. Det er godt å se at det gror i rekkene våre, og at de synes det er morsomt å trene og lære nye teknikker, kataer og videreforedle sine kampkunster. Det er lenge siden vi har hatt brunbetejuniorer i klubben. Nå har vi tre, og det kommer flere i deres kjølvann. Der ligger klubbens fremtid.

Tekst og bilder: Elisabeth Eriksen, sensei

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.