Her følger rapport fra første dag av det første verdensmesterskap i So-kyokushin-organisasjonen.

x1

s2Det var lange køer utenfor den fantastiske turneringshallen Granship i Shizuoka. Tilsammen deltar 33 land. Dagen begynner med oppstilling for alle land. Egentlig skulle deltakerne stille opp i dress, men alle hadde ikke fått det med seg, så det var ei god blanding av dogi, treningsdress og pendress. Å være tilstede her gir en følelse av ærbødighet og å være med på noe stort og en historisk begivenhet.

På egne plasser ved bord med hvite duker sitter de fleste store kyokushin-profiler innen vår organsiasjon; hanshi Daigo Ohishi, hanshi Hasegawa, shihan Yakunin, shihan Budtz, shihan Eddie Emin fra Australia og vår egen sensei Bjørn Willumsen blant et par titalls flere.

Første del av VM var kata-konkurranse. De voksne utførte kata på to oppbygde matter, og de yngre utførte kata på matter rundt. Sensei Svein Erik hadde nummer 41 på ryggen. Konkurransen var lagt opp som cupsystem der den beste går videre. Sensei Setermo gikk enkelt videre til andre runde.

s1Der møtte Svein Erik en utøver fra Japan. Sistnevnte vant på enstemmig dommeravgjørelse. Vinner av kata for herrer ble senpai Naoya Kusakabe fra Japan, en Tromsøvenn som var med shihan Shibata på sommerleir i 2015 der han imponerte stort med sin kata-utførelse.

Etter katafinalen var det oppvisning i knusing, der blant annet en skulle sparke gjennom seks balltre på en gang, han måtte bruke to spark.

Etter dette var det klart for innledende runder i kumite. Ernst med startnummer 49 og senpai Leif Erling med startnummer 59.

Ernst gikk mot en senpai fra Iran; Meisam Estabragh. Dessverre gikk det ikke helt slik Ernst har trent på og det ble en enstemmig dommeravgjørelse for iraneren.

Senpai Leif-Erling skulle møte Kelly Farayi Mtisi fra Zimbabwe. Kelly møtte ikke opp og senpai Leif Erling gikk dermed videre til neste runde. Etter timeplanen skal neste kamp for Leif Erling være søndag mot Dean Polychronopoulos fra Australia. Dean fikk også walkover da motstander ikke møtte opp til første kamp. I kampen mot Dean har vi stor tro på senpai Leif Erling. Vinner han denne kan han møte Takuma Koketsu, også kjent fra sommerleir i Tromsø.

Senpai Mia Finnestrand har sine kamper på søndag.

Tekst: Halgeir Ringjord, senpai og reporter
Bilder: Janne Joakimsen, supporter
Redigering: Sven Jonsson, sensei

e4

e3

e2

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.