10. til 19. april var jeg i Japan i forbindelse med 49th All Japan tournament som ble avholdt 14.–15. april i Shizuoka. Turnering var i Grandship, samme sted som VM 2016.

Samme helg og sted ble også 8th All Japan kata tournament samt 9th East Japan tournament gjennomført.

Lørdag var det kata som stod på programmet, det var mange deltakere og klasser med barn helt ned i 6–7 årsalderen. Det ble avviklet kata på seks matter. Det var mye god kata å se både hos de yngre og de voksne. Det ble også kjørt lagkonkurranse der hver lagt bestod av tre deltakere som gikk samtidig, hele laget ble bedømt som ei enhet.

Søndag var det kumite på programmet, det ble også her kjørt kamper på seks matter pluss hovedmatten som var hevet cirka en halv meter over gulvnivå. Det er høyt nivå selv på de yngre fighterne og det er spennende å se på. Blir litt av ei utfordring for våre til neste år. Det ble sagt at det var 800 deltakere totalt på hele helgen. Selv var jeg så heldig å få være med å dømme både i kata og kumite, ei flott erfaring.

Det var vår og fin temperatur i Shizuoka, fikk også tid til å trene litt i dojoen til Shibata shihan. Shizuoka er en fin by å være i og nå begynner jeg å bli litt kjent der. Fikk også smakt på god sushi sammen med Shibata shihan. Når det er sånne store turneringer treffer man kjentfolk fra hele verden. Fikk hilst på Cameron Quinn shihan og tilbrakte tid sammen med Budtz shihan.

Mandagen etter turnering blei det avholdt et internasjonalt møte som jeg deltok på.

De siste to dagene av oppholdet mitt tilbrakte jeg i Tokyo, der tok Niitsu sensei meg med på en tur til Kamakura et stykke utenfor Tokyo. Der besøkte vi The Great Buddha, det var en imponerende opplevelse. Fint å få med seg litt annet enn karate også. Fikk også med meg et besøk innom min favorittbutikk Budoshop som ligger strategisk til i bydelen Ikebukuro i Tokyo.

Gleder meg allerede til neste års tur.
Osu!

Tekst: sensei Bjørn Willumsen
Bilder: sensei Bjørn Willumsen, Aki Kudo og www.sokyokushin.com
Redigert av: sensei Sven Jonsson

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.