Søndag 9. november var det duket for storslagent dansk mesterskap i Humelbæk utenfor København. I tillegg var det åpent dansk mesterskap i kata og vennskapskamper med representanter fra Danmark, Finland og Norge – les Tromsø karateklubb.

10807618_10205209787903934_527299051_o

Fra Tromsø karateklubb stilte sensei Bjørn og sensei Øystein som hjørnedommere, av barna hadde vi med oss Magnus og Ellisiv som skulle gå vennskapskamper, sensei Svein Erik gikk både vennskapskamper og kata, mens Oscar, Tania, Bjørg og undertegnede stilte opp i kata.
10807472_10205209786903909_1796344599_o
10799564_10205209785183866_1289855811_nFor vår del startet stevnet med innledende runde i kata. Det var et uvant underlag å gå på, og vi plagdes. Kun sensei Svein Erik kom videre til finalerunden med sin tsuki no kata, som en av seks. I den senere finaleomgangen, gikk sensei opp tre plasser, og tok sølv til slutt.

Vennskapskampene begynte med jenter 10-11 år. Ellisiv gikk en fin kamp, men ble litt for ivrig og kjempet på seg advarsler. Dessverre tapte hun på dem. Dermed måtte hun rett over i neste kamp. Temmelig sliten senket hun garden, noe som gjorde henne åpen for et jodan spark. Hun fikk dermed en ippon mot seg. Uansett, til slutt kunne hun motta en flott bronsemedalje!

Det var tre gutter i 11-årsklassen der Magnus skulle gå vennskapskamper. Han var veldig ivrig i første kamp, og tapte dessverre på advarsler – slik Ellisiv gjorde før ham. Han gikk rett over i kamp nummer to, og vant den kampen etter forlengelse. Dermed kom Magnus til finalen likevel. I finalekampen trakk motstanderen seg, og Magnus vant!

Sensei Svein Erik var sporty nok til å stille opp i vennskapskamper også. Sensei var temmelig bestemt på å gå galante vennskapskamper. Han vant den første med fin stil, men finalen var ikke fullt så vennligsinnet. Det endte med sølv også i denne klassen.

10756609_10205209784143840_1679719488_o

De fleste fra klubben måtte dra til flyplassen før premieutdeling. Dermed ble undertegnede utpekt av Shihan Budtz for å ta i mot premiene. Det vanket altså noen turer opp på seierspallen for meg, men jeg skulle ønske det var vinnerne fra klubben vår som hadde fått den æren!

10811668_10205209780383746_2139749643_n

OSU fra senpai Elisabeth i København!

10807675_10205209782743805_438960647_o

Fotograf: senpai Elisabeth Eriksen

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.