Tromsø karateklubbs juniorer har testet ut Moncup og Kohai cup i Bergen denne våren. Der Moncup var et koselig lavterskelstevne, viste Kohai cup seg å være et stevne på lik linje med de vi kjenner fra tidligere. Her var det rangering i klassene fra 11 år og oppover med første-, andre- og tredjeplass.

IMAG2843

Fra Tromsø karateklubb stilte tre deltakere: Odin, Brage og Magnus. De stilte i klassene med flest utøvere: Yngre juniorer +55 kg (Odin) hvor det var seks deltakere, og eldre barn -45 kg (Brage og Magnus) hvor det var sju deltakere. Det ble ingen walk-over på noen av dem.

IMAG2846

Magnus kom seg gjennom den første kampen på rekordtid da han kontrollert satte inn to jodan-spark på to angrep. Brage kontrollerte også sin første kampen, og vant på waza-ari. Dessverre møttes de to i den neste kampen, semifinalen. Brage halte seieren i land på poeng i en fin og tett kamp.

IMAG2849

Odin møtte på sin side en fra Fyllingen karateklubb. Odin fikk minimalt med tid til å varme opp, men gikk en veldig bra kamp. Vaivaras Airidas fra Fyllingen viste seg å være en god fighter med veldig gode jodan spark. Disse sparkene gjorde at han til slutt vant hele klassen. Odin viste styrke i sin fighting, og vil ha nytte av å møte flere på sin egen alder og størrelse.

I bronsefinalen for eldre barn -45 kg, sikret Magnus bronsen da han satte inn to poeng også her. Stemninga i tromsøleiren var stor foran finalen mellom Brage og Pervovas Edgaras fra Bergen karate- og kampsportklubb. Brages motstander var nesten et hode høyere og rundt åtte kilo tyngre enn ham. Dette var jo et spennende utgangspunkt. Brage gikk bra, og dommerne virket noe usikre på hvorvidt noe var poeng eller ei både den ene og den andre veien. Midt i kampen fikk Pervovas poeng på et jodanspark som var i ansiktet. Hvilket var noe surt. Brage mistet litt av initiativet etter dette selv om han holdt fint resten av kampen. Dessverre mistet han seieren, men vi er alt i alt veldig fornøyd.

Alle våre tre utøvere har lært av dette stevnet, og alle tre har vokst på det. Vi gleder oss til videre fighting!

Senpai Elisabeth Eriksen

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.