En stor delegasjon fra Tromsø karateklubb reiste til Glasgow for å være med på Kyokushin Cup 2017 den 8. april.

Med utøvere, familie, coach og dommere var vi til sammen 28 personer – av disse 11 utøvere, en coach og to dommere.

Da det ikke er flust med flyreiser til-fra Skottland, ble vi nødt til å dra dit allerede torsdag selv om stevnet var på lørdag. Det gjorde sitt til at det ble ei fin langhelg på oss, og at vi fikk sett litt av Edinburgh og Glasgow på turen.

Vi ble ønsket hjertelig velkommen av shihan Prasanna Fernando ved innveiing og registrering fredag kveld. Innveiinga virket litt pussig da alle kampklasser, med unntak av herreklassen, var åpne. Shihan forklarte at grunnen til innveiing var at alle skulle få en motstander som var så lik som mulig på vekt i første runde lørdagen. Det var også satt av tid til dommermøte og dommerkurs fredag kveld og lørdag. Dessverre viste det seg at det var vanskelig å få til. Dermed ble det ikke offisielt dommermøte.

Arrangementsmessig er det nok mye å gå på, og en del av dette kan ordnes enkelt. Vi tar med oss en del momenter som det kan gis tilbakemeldinger på.

Klubber fra ulike organisasjoner var invitert til deltakelse, og det var lagt opp til en relativt krevende form for katadeltakelse både for utøvere og dommere. Den danske karateorganisasjon var til stede, og med dem var shihan Christa Kolding, som hadde myndighet til å styre en del av konkurransen slik at det ble en noe enklere oppgave enn hva man kunne sett for seg.

Ellisiv var først ute av våre. Hun var uheldig da det ble ropt opp feil kata ved første gjennomgang. Dessverre var hun så demotivert ved andre gjennomgang, at hun tapte mot jenta som vant til slutt. I denne klassen gikk flere av våre; både Magnus, Robin, Mathias, Theodor, Leo og Arnar var puttet i samme klasse som Ellisiv (yngre klasse). Robin og Arnar gikk ut i innledende kamper, mens Theodor tok sølv etter god innsats. Magnus og Leo delte tredjeplassen.

I klassen 14-18-år slo Brage og Odin ut all motstand, og kom i finale mot hverandre. Odin trakk det lengste strået med en flott og sterk kata, mens Brage tok til takke med sølv.

Kampene ble en opplevelse utenom det vanlige for oss. Her var det meste lov. Først ute av våre deltakere var Fredrik i veteranklassen. Han slo ut en russer i første kamp, men tapte finalen. En finfin sølvplass på veteran og debutant!

I den yngre klassen ble Leo truffet av et slag i ansiktet, og ble satt ut av det. Arnar kjempet godt, men tapte. Felles for disse to, var at de gikk i en klasse der de største var størst – og de var store. De større guttene våre klarte seg mye bedre: Sebastian slo ut Mathias i semifinalen, men Mathias slo tilbake i bronsefinalen og henta hjem bronsepokalen. Sebastian vant sølv i klassen.

I neste klasse deltok Robin, Theodor og Magnus. Robin starta veldig bra, men ble så sliten på slutten at han gikk ut etter dommeravgjørelse. det må sies at han fikk tre minutter på matta ettersom det ble forlengelse i kampen. Theodor gikk to overbevisende kamper der han beholdt roen, og gikk videre til finalen tilsynelatende uten å la seg affisere. Der møtte han en uthvilt Magnus som etterhvert sendte ham i bakken med mange harde spark på innsiden av låret. Dobbeltseier i klassen ble det uansett for TKK.

Jenteklassen økte fra to deltakere til fem i løpet av den tiden vi var i Skottland. Ellisiv møtte vinneren av klassen i semifinalen. Hun stod kampen nesten helt ut, men tapte for to halve poeng. Det holdt til slutt til en tredjeplass.

I sine klasser, møtte både Brage og Odin på motstandere som var det dobbelte av dem i størrelse. Brage endte på en respektabel fjerdeplass, mens Odin møtte en russisk bjørn i semifinalen og endte på tredje til slutt.

Man skulle kanskje tro at det ikke er så stor forskjell på unger i størrelse og vekt når det er ett år i forskjell på dem. Tro om igjen. Det er det. Om jeg ikke var overbevist før, er jeg det i hvert fall nå: Vektklasser skal det være – i alle fall for dem under 18 år. Opplevelsen av å se Odin mot en utøver som minnet mer om en karikatur av en onding i en Bondfilm, var ene og alene nok.

Etter slaget om Skottland, var det lårhøner å spore hos alle utøverne. Alle vant i form av mestring, noen vant også gull og glitter (og sølv og bronse). Ingen ble skadet mer enn at en riktig god og opplevelsesrik japansk restaurantopplevelse kunne bøte på det hele.

Vi har dessverre ikke mottatt resultatlister i skrivende stund. Jeg tar derfor kun med våre plasseringer, og husker dessverre ikke navnet på alle.

Resultater (i klasser der vi hadde utøvere):

Yngre klasse, kata:
1. Chani Davies, Skottland
2. Theodor Finsrud, Norge
3. Magnus Ryvoll Sivertsen, Norge
3. Leo Saus Jense-Aaris, Norge
Uplassert: Robin Hellwig-Johansen, Ellisiv Leithe, Sebastian Stormo-Johansen og Arnar Leithe

Ungdomsklasse, kata:
1. Odin Ingebrigtsen Navas, Norge
2. Brage Navas, Norge
3. Husker ikke navnet, Danmark

Yngre klasse, gutter, kamp:
1. Husker ikke navnet, Skottland
2. Sebastian Stormo-Johansen, Norge
3. Mathias Augdal, Norge
Uplassert: Arnar Leithe og Leo Jensen-Aaris

Yngre ungdom, gutter, kamp:
1. Magnus Ryvoll Sivertsen, Norge
2. Theodor Finsrud, Norge
Uplassert: Robin Hellwig-Johansen

Mellomklasse ungdom, gutter, kamp:
4. Brage Ingebrigtsen Navas, Norge

Under 18, gutter, kamp:
1. Maxim Demidov, Russland
2. Husker ikke navnet, Skottland
3. Odin Ingebrigtsen Navas, Norge

Veteranklassen, menn, kamp:
1. Husker ikke navnet
2. Jon Fredrik Finsrud, Norge
3. Husker ikke navnet, Russland

Tekst: Elisabeth Eriksen, sensei og dommer
Bilder: Kenneth Augdal

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.