Tromsø karateklubb høstet inn fire gull, to sølv og en bronse i årets karate-NM som ble avviklet i Bergen.

Tromsø karateklubb stilte med seks ungdommer, disse var:
Ellisiv Leithe, Magnus Schjølberg, Odin Navas, Brage Navas og Robin Hellwig-Johansen. Foran: Magnus Ryvoll Sivertsen

Ellisiv Leithe fremførte stilrene og gode kataer i sin kataklasse, noe som ble belønnet med en svært sterk andreplass.

Magnus Sivertsen gjorde det best av alle TKK-deltakerne, han vant både sin kamp- og kataklasse. I tillegg fikk han pris for hurtigst seier under norgesmesterskapet, da han vant én av sine kamper på 34 sekunder.

Det var mange deltakere i kataklassene. Brødrene Odin og Brage Navas var plassert i samme klasse. I de innledende rundene viste de begge frem kata av høy kvalitet. Det endte til slutt med en ren TKK-finale der Navas-brødrene møtte hverandre. Fremføringene var svært gode, og dommeravgjørelsen kunne ikke vært jevnere, Odin Navas vant med kun ett flaggs margin over Brage. En uforglemmelig opplevelse.

Magnus Schjølberg vant sin kampklasse. Finalen vant han selvsikker før full tid med to velplasserte jodan-mawashi-geri. Veldig imponerende innsats, og det var en svært velfortjent seier.

Robin Hellwig-Johansen var veldig klar for innsats da det endelig var hans tur. Han hadde full «tenning» og var full av iver da kampen endelig var i gang. Vi som kjenner Robin har vel kanskje aldri sett han så energisk før. Dette medførte at det ble utført noen urene teknikker, og dermed flere advarsler fra mattedommeren. Dersom Robin ved neste anledning klarer å beholde denne tenningen, og samtidig klarer å kanalisere denne energien til lovlige teknikker så blir det svært spennende å følge han videre.

Vi gleder oss allerede til neste NM!

Tekst og bilder: Sven Jonsson, sensei og NM-dommer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.