Tre utøvere fra Tromsø karateklubb tok turen til Bergen og Fyllingen Karateklubbs Mon Cup.

Familiene ankom noen dager før arrangementet, og fikk oppleve Bergen på sitt beste i strålende sol.

Arrangementsdagen dro vi i samlet flokk til Laksevåg idrettshall, der fire matter sto klare, med fordeling jenter, gutter -9, gutter 10-11 og siste matte gutter 12+.

Våre utøvere ble da fordelt på to matter. Det var flest utøvere på matten med 8-9 åringer, og derfor også den matten med mest ventetid. Ikke at det betød så mye, for her gikk det unna. Ungene ble fordelt halvt om halvt på hver sin side av mattene, og her gikk kampene på samlebånd. Ett minutt per kamp, i utgangspunktet kun slag med lett berøring, og kun spark tillatt mot hodet. Ved berøring av hodet (med spark) ble kampen avsluttet, og motpart fikk erfare at guard er viktig. Hjelm med visir (eller tannbeskyttelse) var påbudt, men dette ble utlånt og lå klar ved mattene.

Kampene ble ofte avbrutt, der dommer gikk inn og enten roet ned gemyttene, eller kom med gode anbefalinger til utøverne. Helt klart god læring i dette. Det var tydelig at det å gå mot fremmede i utgangspunktet var litt skremmende, men utøverne ble fort varme i trøya. Praten gikk lett langs mattene, og alle følte seg veldig godt mottatt. Etter 2-3 kamper var alle varme i trøya, og man fikk se mer intense kamper med flott teknikk. De to yngste tøyde skikkelig opp i en flott kamp mot hverandre, og slo seg mer løs etter denne. Kampene var såpass tett på hverandre at vi helt mistet tellingen på antall kamper. Enkelte utøvere i hallen hadde nok bort i mot 20 kamper (matter med få utøvere), men våre lå nok en plass mellom 10 og 15 hver. På matten med jenter stilte også NM vinner, Charlene Izabella Mejia, som coach og sparringspartner. Hun gjorde at jentene fikk en særdeles god oppfølging, da hun ofte stoppet kampen og viste hennes egne «sårbarheter». Før stevnestart var hun var også med å demonstrere grensene for hva som var lov i dette stevnet sammen med en av de voksne dommerne. Arrangør og speaker Paul Johansen gjorde dette til en gøyal affære som fikk smil og latter hos spente jenter og gutter frem mer en én gang. Budskapet om å ikke være for hardhendte sank imidlertid inn.

Midt på dagen ble det en halvtimes pause, og etter pausen ble matten med jenter fjernet. De ble da blandet på resten av mattene, men dog fikk de ikke lov å gå mot gutter. Utøverne fikk god erfaring, og alle syntes det var gøy å gå der. Ingen skader, men på de mattene med litt eldre utøvere ble det nok noen blåmerker. Som avslutning på matten 10-11 år, gikk Andreas mot en av den lokale klubbens beste utøvere i klassen, og her gikk det temmelig hett for seg. Silkehanskene var nå av, og begge gjorde en formidabel innsats.

Ingen vinnere ble kåret, men alle ga alt! Dette var en utmerket form for stevne der kumite ble innlært på en gøy og intensiv måte. Alle vi fra Tromsø stiller gjerne igjen!

Balder, Marius og Andreas fikk hver sin flotte pokal som lønn for innsatsen. Vel fortjent!

Tekst og bilder: Geir Inge Jensen

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.