I årets NM var Tromsø Karateklubb igjen representert med utøvere. Deltakerne i år var Tatiana Kabeshova i kata og kumite, Svein Erik Jamt, Emil Rakoczy, Kristian Skog og senpai Leif Erling Svendsen i kumite.

_SEJ1767

Først ut var Tatiana i kataturneringen som hadde åtte deltakere i dameklassen. I trekningsrunden fikk hun Tsuki No Kata som dommerne syntes utførtes så bra at hun gikk videre til finalen. Finalen besto av fem utøvere og hun valgte der Seipai, men her viste det seg at noen av de mer rutinerte utøverne klarte seg bedre og Tatiana kom utenfor pallen. Uansett en meget bra gjennomført katakonuranse av Tatiana.

_SEJ1764

I kumiten var Svein Erik Jamt første mann ut, og han møtte en gammel ringrev fra Lørenskog i Torbjørn Amundsen. Det erfaringsmessige skillet kom dessverre til syne utover i kampen, og Svein Erik som bare har holdt på med karate i ett år måtte gi tapt for Torbjørn.

Neste kamp var det Kristian Skog som skulle prøve seg. Kristian har gjort comeback for bare noen måneder siden, men har godt med erfaring fra noen år tilbake. Han var aldri truet i møtet med Steve Nilsen fra Nidaros KK og vant kampen med wasari etter jodan mawashi geri. Hans neste kamp ble mot Wiggo Fiskaa, Lørenskog, og her kom Kristian litt til kort. Kondisjonen holdt ikke helt inn og Fiskaa som gikk sin første kamp i turneringen leverte mer tekniker som han vant på.

Tatiana møtte på sin side Teresa Nguyen, også hun fra Lørenskog, og denne kampen var veldig jevn. Tatiana hadde en ganske klar fordel på rekkevidden, men klarte ikke å utnytte dette. Motstanderen var god på å få kampen inn på sin rekkevidde og nøytraliserte på den måten en del av repertoaret til Tatiana. Dommerne var delt i denne kampen og Nguyen gikk til slutt helt til topps i klassen.

Siste utøver ut i klassene med begrensning var Emil Rakoczy. Han fikk walkover i første runde, og møtte samme mann som vi hadde sett mot Svein Erik. Emil jobbet bra med å forsvare seg mot de tunge lowkickene som satte Svein Erik ut av spill tidligere, men klarte dessverre ikke å score noen poeng og da gikk igjen seieren til Amundsen.

Siste utøver fra TKK som entret matta var Leif Erling Svendsen. Leif Erling hadde i 2011 og 2012 en fin utvikling på konkurransefronten, men var ikke med de påfølgende to årene. Han er nå tilbake på matta og møtte Atle Lomeland fra Bryne som er en utøver som virkelig har kommet inn på fullkontaktsiden de siste 2-3 årene, med deltakelse i både internasjonale og nasjonale konkurranser. Leif Erling gikk en bra kamp og var med på notene, men dessverre fikk Lomeland inn et leverslag og scorte wasari på denne. Når man da møter en såpass rutinert motstander skal det godt gjøres å hente dette inn, og Lomeland vant kampen. Det må nevnes at Lomeland til slutt vant tungvektsklassen og også ble kåret til stevnets beste fullkontaktsutøver.

Klubben var også representert med tre dommere, sensei Øystein Valanes, senpai Torfinn Larsen og Oscar Grøntoft som alle gjorde en fin figur. Når vi da også har styremedlem i seksjonstyret, Elisabeth Knudtzon, tilstede så er Tromsø Karateklubb godt representert under årets NM og vi kan være fornøyd med årets innsats.

Nå gjelder det for TKK å holde utviklingen i gang sånn at vi ved neste korsvei klarer å stille med like stort lag og forhåpentlig gi enda bedre kamp fra oss.

Tekst: Ernst M. Pedersen (lagleder/coach)

One Thought on “NM TKK”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.