Lørdag 25. april ble årets Kyokushin Open arrangert i Bergen.

New Image

I alt ble 47 kamper avholdt og i tillegg til norske fightere bidro også deltagere fra Sverige og Polen til å heve nivået. Fra Tromsø stilte Kristian Skog, Ernst Magne Pedersen og Leif Erling Svendsen. Kristian og Ernst deltok begge i tungvektsklassen i fullkontakt med begrensninger, Ernst var eneste påmeldte i lett tungvekt og ble flyttet opp en vektklasse. Leif Erling deltok i fullkontakt med KO, tungvekt.

New Image2
Førstemann fra Tromsø på matta var Kristian. Han møtte Ole F. Hermansen, en sterk, up-and-coming juniorfighter fra Bryne karateklubb som hadde blitt plassert i seniorklassen på grunn av for få påmeldte juniorer. Hermansen er en sterk og energisk fighter og motstanden ble desverre for mye Kristian denne gangen, kampen endte på dommeravgjørelse til Hermansen.

New Image3
I sin comeback-kamp møtte Ernst Marcin Ciesielski fra Lørenskog karateklubb. Ernst har tidligere konkurrert i mellomvekt og comebacket mot en rutinert tungvekter som Marcin ble for tungt for Ernst denne gangen.

New Image4
I tilleg til Leif Erling stilte to andre fightere i fullkontakt med KO, tungvekt, Tor Andre Kvinge fra Bergen Karateklubb og polske Piotr Kulcleuski fra SKS Husaria. Ettersom det bare var tre deltagere i klassen ble det avgjort at det skulle trekkes en pool slik at alle fighterne ville få mulighet til å møte hverandre. Først ut var Leif Erling og Piotr. Polakken gav god motstand, men var en urutinert fighter og Leif Erling vant kampen etter en forlengelse. I løpet av kampen pådro Kulcleuski seg en skade som gjorde at han trakk seg tidlig i kampen sin mot Kvinge senere. I stevnets siste kamp møttes Leif Erling og Tor Andre Kvinge. Kvinge har vært en del av den norske fighter-scene i flere år og er en rutinert og teknisk dyktig fighter. Tidlig i kampen satte han et sterkt chudanslag på Leif Erling som ble belønnet med waza-ari, ikke lenge etter avgjorde han kampen med et shita tsuki som sendte Leif Erling i matta. Dermed vant Kvinge klassen med Leif Erling på 2. plass som eneste medaljør fra Tromsø karateklubb.

New Image5

En stor takk rettes til Bergen karateklubb for god stevnegjennomførelse og førsteklasses vertskap. Tromsø karateklubb er klare for å stille minst like sterkt neste gang.

New Image6

New Image7

New Image8

New Image9

New Image9a

New Image9b

2 Thoughts on “Rapport fra Kyokushin Open 2015”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.