Med smått og stort var nær 75 deltakere samlet til NNM på Finnsnes lørdag 18.oktober. Tretti av disse var fra Tromsø karateklubb.

Fauske, Rognan, Alta, Vadsø, Sør-Varanger, Fyllingen og Finnsnes var representert av de andre klubbene. Det var veldig hyggelig med så mange samlet.

Den yngste klassen gikk en kata og to kamper hver. Det var fint å se jentene og guttene våre i aksjon. De gjorde en god figur. For noen var dette første store stevneerfaring, mens andre hadde vært med før. Det er all grunn til å være stolte av ungene!

11–12-årsklassen ble kjørt med semifinaler og finaler. Disse klassene skal ikke rangeres, men det er greit å få prøve seg på hvordan det foregår. Parahini gikk en god kamp mot Julianne fra Sør-Varanger, og vant. I kata var hun uheldig, og vant ikke frem.

I kataklassen for gutter 11-12 år, gikk Eric fra Vadsø en fantastisk flott pinan-sono-go, og vant prisen for beste tekniker på det. Vår Sebastian kom som nr. 2 og Magne ble nr. 3. I kamp vant Sebastian, mens Magne ble nr. 3 og Johan nr. 4. Sigve var uheldig i innledende runde, og kom ikke videre.

I klassen +45 kg, var Mathias vår eneste deltaker. Han var overlegen, og vant begge sine to kamper.

13–14-årsklassen var et lyspunkt for klubben. Magnus R.S. og Ellisiv vant både kata og kamp i hhv. gutte- og jenteklassene. Robin tok to sterke plasseringer med andreplass i kamp og tredje i kata. Magnus Leander gjorde en god innsats, og kom på fjerdeplass i begge kategoriene.

I klassen 15–17 år tok Erik en fin andreplass i den letteste kampklassen, mens Odin klarte to fine tredjeplasser både i kata og i sin kampklasse.

I år stilte Tromsø karateklubb med tre seniorer i klassen for menn +80 kg. Det førte til storeslem. Ernst gikk også en fullkontaktskamp mot Henning fra Vadsø. Denne tapte han på advarsler etter forlengelse.

Tromsø karateklubb hevdet seg godt, og det gjør godt å se at det spirer og gror i nord. Neste år møtes klubbene i Nord-Norge trolig i Alta i oktober.

Tekst: Elisabeth Leithe Eriksen, sensei
Bilder: Kenneth Augdal

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.