Årets nordnorske mesterskap i karate ble det største som noensinne har vært arrangert.

Med 86 deltakere var mesterskapet over 70 prosent større enn forrige NNM som Tromsø karateklubb arrangerte for fire år siden. Åtte karateklubber deltok i år, og tilsammen ble det avviklet 213 katautførsler og kamper i løpet av seks timer.

L1004650

Senpai Leif Erling Svendsen (34) vant tungvektklassen. – Godt fornøyd med gullet, det føles godt. Den første kampen min startet jeg litt tregt, men jeg hentet meg godt inn igjen. Synes jeg jobbet godt i andre kamp og hadde et lite overtak fra starten. Det var nesten litt trist for at vi ikke gikk til full tid, men sånn er det når motstander får skade og må bryte, avslutter Leif Erling Svendsen.

L1004097

I kataklassene fikk var det veldig stor variasjon av utførelser. I barneklassene gikk utøverne to valgfrie kata. De fleste barna satset på godt kjente kata som de ofte går på trening, mens noen få tok sjansen på kata som er på sortbeltenivå. Alle barna gjennomførte sine valgte kata uten hjelp. Fantastisk prestasjon av alle sammen!

Kata-seniorklassen ble vunnet av senpai Henning Dallavara (22) fra Vadsø karateklubb. Til tross for sin unge alder har Dallavara rukket å konkurrere internasjonalt flere ganger. Han fikk god motstand fra sensei Frode Leon Olsen (40) fra Finnsnes karateklubb som kom tett etter på andreplass.

L1004313

NNM besto av svært mange barnekamper, og vi fikk oppleve mange tøffe kamper og mye ekte idrettsglede. I de eldre barneklassene ble teknikkene hurtigere, og kontakten ble litt hardere. Dommerne hadde fått beskjed om å følge veldig godt med utøverne, og stoppe kampen med en gang det var tegn på at det var nødvendig.

L1004118

Tromsø karateklubb er svært fornøyd etter årets NNM. Det ble deltakerrekord, arrangørstaben fungerte tilnærmet profesjonelt, vi fikk veldig god hjelp fra foreldregruppa, lokalavisene møtte opp og laget sak i byens aviser, og det var mye publikum innom i løpet av dagen.

Interessen for sportskarate i landsdelen er økende. Tromsø karateklubb er spesielt glad for at interessen er godt økende blant våre yngste medlemmer, det lover godt for fremtiden.

Vi i Tromsø karateklubb gleder oss allerede til karate-NNM i 2016. Hvem tar arrangementet?

L1004302

L1004224

L1004626
L1004628

L1004641

Tekst: Sven Jonsson, stevneleder/sensei
Bilder: Kenneth Augdal

4 Thoughts on “Tidenes største NNM”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.