s-sekai-7_300pxTromsø karateklubb skal for første gang i klubbens 41-årige historie delta i et verdensmesterskap.

Tromsø karateklubb sender fire deltakere pluss én dommer til So-Kyokushin-VM som avvikles 22.–23. oktober i Shizuoka i Japan.

Ernst Magne Pedersen (1. kyu, 37 år) deltar i kamp.
Leif Erling Svendsen (2. dan, 35 år) deltar i kamp.
Mia Finnestrand (1. dan, 42 år) deltar i kamp.
Svein Erik Setermo (3. dan, 50 år) deltar i kata.
Bjørn Willumsen (4. dan, 48 år) stiller som hjørnedommer.

– Dette er første gang Tromsø karateklubb deltar i et verdensmesterskap, så dette er en stor milepæl i klubbens historie, sier Bjørn Willumsen som er sensei og hovedtrener i Tromsø karateklubb. I tillegg er vi veldig stolte over å kunne stille deltakere da dette er det første VM innen vår kyokushin-organisasjon (So-Kyokushin), som er relativt ny.

Sensei Bjørn Willumsen stiller som hjørnedommer
Sensei Bjørn Willumsen stiller som hjørnedommer
– Med oss på turen har vi både lagleder og noen supportere, så dette blir alle tiders. Japan er, utenom karate, et fantastisk land å være turist i, med spennende kultur, historie og god mat.

– Turneringen holdes i Granship 22.–23. oktober i Shizuoka som ligger en times tur med hurtigtog fra Tokyo. I tillegg til hovedturneringen for de voksne er det konkurranse i kamp og kata for barn og ungdom. Det vil bli to dager fylt med fart og spenning på mange matter. Det er påmeldt deltakere fra 35 land.

Katsuaki Sato, den første verdensmesteren
Katsuaki Sato, den første verdensmesteren
– Turneringen er selvfølgelig årets høydepunkt inne vår organisasjon, og det jobbes hardt i Japan for at det skal bli et vellykket arrangement.
 
– Tradisjonen tro arrangeres VM kun hvert fjerde år. Det første VM ble arrangert i Tokyo i 1975, på den tiden var alle samlet i samme organisasjon ledet av Kyokushins grunnlegger, Sosai Oyama.

– Første verdensmester var Katsuaki Sato avslutter Bjørn Willumsen.
 
 

Sensei Svein Erik Setermo
Sensei Svein Erik Setermo
Sensei Svein Erik Setermo deltar i kata-klassen.

– Har trent karate siden 1982, og etter oppstart i 2010 etter karatepause har jeg funnet stor glede i karaten ved siden av annen idrett. Målsettingen med deltagelsen er å utfordre meg selv og de jeg trener sammen med for å øke individuelle ferdigheter, og bidra til å bringe Tromsø karateklubb videre.

– Forberedelsene har gått over to år og i den siste tiden med full fokus på detaljer som kan utgjøre den lille forskjellen, avslutter Svein Erik Setermo.

  

Senpai Mia Finnestrand
Senpai Mia Finnestrand
Senpai Mia Finnestrand deltar i kamp.

– Jeg har trent i tilsammen i tolv år, hvorav de fire siste har vært intensive. Kampsport er en fantastisk sport for å skjerpe seg fysisk og mentalt. Min motivasjonsfaktor er den mentale skjerpingen som skjer når man utfordrer seg langt utenfor komfortsonen. Jeg forbereder meg til Japan ved å trene seks dager i uken sparring og svømming. Målsetting er å vinne mine kamper.
 
 

Ernst M. Pedersen (1. kyu)
Ernst M. Pedersen (1. kyu)
Ernst M. Pedersen deltar i kamp.

– Begynte med Kyokushin-karate i 2002. Målsetningen for VM er å avansere fra innledende runde. Har vært til og fra de siste årene, men når muligheten til å delta kom er det motivasjon nok for å legge ned mange timer med trening.

– Siden det ble klart at jeg fikk delta har jeg trent 5-6 dager i uka, reist på leir til våre venner i Ringerike Karateklubb og deltatt på Swedish Open, avslutter Ernst M. Pedersen.
 
 

Senpai Leif Erling Svendsen
Senpai Leif Erling Svendsen
Senpai Leif Erling Svendsen deltar i kamp.

– Jeg begynte å trene karate høsten 1991, vinteren det året fylte jeg 11. Det føles litt feil å si at jeg har trent karate 25 år, fordi det har vært en del kortere og lengre opphold innimellom. Jeg har sikkert den uoffisielle klubbrekorden i å gjøre comeback forteller senpai Leif Erling.

– Målet mitt for VM er selvsagt å vinne så mange kamper som mulig. Det må være en motivasjonsfaktor for alle som holder på med fullkontakt karate å en dag kunne delta på et stort stevne i Japan, Kyokushins vugge, side om side med deltakere fra hele verden.

– Jeg har store forventninger til arrangementet, stemningen i hallen og spiriten til deltakerne. Jeg føler at jeg har forberedt meg til stevnet ganske lenge, først med oppkjøringen mot nidan-graderingen og så med all treningen vi har hatt i sommer og høst som har vært spesifikt rettet mot turneringer. Fikk en god generalprøve på Swedish Open, nå gjelder det bare å spisse formen mot VM avslutter Leif Erling Svendsen.

s-sekai-7

Bilder og sammenfatning: Sven Jonsson, sensei

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.